Венцислав Стефанов: Всеки ще си плаща, за да гледа "А" група

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:42 / 18.09.2012
1042
Всяко заведение трябва да си плаща, за да излъчва мачовете от българското първенство, то се гледа повече от английското, заяви президентът на Славия Венцислав Стефанов пред ТВ7. Бизнесменът е сред водещите преговорите за продажбата на телевизионните права на А група, която остава без излъчване и след изминалия пети кръг.

Той отново сподели предложението за системата Pay-per-view ("Плати, за да гледаш") и създаването на нов канал, който да предава мачовете. Стефанов обясни, че срещите ще бъдат заснемани с нова технология, която ще намали големите разходи на телевизиите.

"Няма да има ПТС-и, ще има нова система, която сме закупили. Ще я видите, за Коледа ще стане. Тя ще бъде много по-евтина. Отсега слагам два оптични кабела с камери на стадион "Славия", за да следя нещата. Ще предава тренировките и на юношите - родителите ще искат да платят, за да гледат децата си. Бях в студиото на тази новосъздаваща се спортна телевизия и останах изумен", обясни Стефанов.

Той не се притеснява от липсата на интерес към българския футбол и смята, че системата Pay-per-view ще даде реална представа за стойността на продукта. Според него сателитните и кабелните оператори могат да предлагат канала в мрежите си с пакет за 5 или 10 лева на месец, срещу които зрителите ще гледат всички мачове и контроли на българските отбори.

Президентът на "Славия" предположи, че "1000 - 1500 души" ще са склонни да платят някаква сума, за да гледат по телевизията мач между белите и "Миньор" (Перник) например. "Слависти има и в София, и в Шумен, и на много места в страната. Българското първенство се гледа най-много, повече и от английското."

"Хората, които си даваме парите за български футбол, искаме да знаем колко струва нашият продукт. Дали ще са 4000 лева, дали ще са 14 000, дали ще са 1.4 млн. лв., искаме да разберем. Почти всяко заведение дава А група. Всяко заведение трябва да си плаща, за да излъчва мачовете от първенството. Казвате - такъв е продуктът. Какъвто ни е продуктът - толкова пари ще получим", каза Стефанов.

Президентът на "Славия" припомни, че футболните клубове имат да взимат още около 3 млн. лева от собствениците на телевизионните права в последните две години. Той определи като "пропуск" липсата на телевизионно излъчване и оставянето без показност на логата на спонсорите на отборите по екипите на футболистите рекламните пана на стадионите.

Стефанов коментира и критиките на част от медиите към нападателя на "Фулъм" Димитър Бербатов и министър-председателя Бойко Борисов. "Митко Бербатов е едно богатство, което не можем да ценим, и позволихме на разни бездарници да го оплюят. Имаме и премиер, който обича и дава пари за спорта и футбола, а ние го оплюхме, защото дал на някакъв отбор да лети със самолета (на правителството). Ами какво? Да ръждясва ли", завърши президентът на "Славия".



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).