Оксер предложи зимен лагер на талант на Черноморец

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:13 / 21.09.2012
1125
Талантът от школата на Черноморец (Бургас) Денислав Минчев беше харесан от френските клуБове по време на едномесечния му престой във Франция. 12-годишното момче тренира по една седмица последователно в академиите на Сошо, Оксер, Льо Ман и Мец благодарение на мениджърската агенция Скаутинг тийм.

Отзивите за Денислав са много добри. Това е първи път, в който той напуска страната и семейството си, така че пътуването беше повече с цел да натрупа просто опит във футбола във Франция. Момчето показа голяма зрялост. Той е изключително общителен и той не притеснява да комуникира с другите момчета въпреки езиковата бариера, обясни мениджърът Антъни Раво от компанията Скаутинг тийм.

Денислав вече е набелязан от Оксер, който иска да го види отново през зимата на 2013-а година. Момчето игра в една контрола за връстниците си от Оксер и изработи две попадения срещу парижкия клуб Бретини сюр Орн. Оксер определи играча като естествен плеймейкър и те биха искали да го видят да се развива в тази позиция, смята още мениджърът. Иначе в Черноморец 12-годишният Денислав играе като десен халф.

"Много съм доволен от престоя ми и в четирите клуба, защото видях разликата между нашите тренировки и техните. За мене това беше чудесно преживяване, казва пък тийнейджърът.

Денислав впечатлил французите с лесната си адаптация към различния тип тренировки, а също така и бързото приемане на тренировките и указанията. Визията за играта, комбинацията с едно докосване и движението му по терена също били отчетени като качества, които той трябва да развива. Отбелязани са и пропуските в досегашното му развитие- типичното за българските деца тактическо изоставане, както и по-ниското ниво на физика и някои технически пропуски.

Два от клубовете - Мец и Сошо, вече изявиха желание да пристигнат в България и да гледат и други български таланти. Вероятно те ще пристигнат по-късно тази есен, а Льо Ман ще изпрати човек от своята школа през пролетта на 2013-а година. Всички те обаче ще следят и самият Денислав как ще се развива в следващите 12 месеца.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).