Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Истински цирк в ОбС, съветниците си разменяха непрестанни обиди
Автор: Екип Burgas24.bg 17:14 / 27.09.2012Коментари (2)1333
© Burgas24.bg
Спокойно започна продължението на заседанието на Общинския съвет в Бургас. Без дискусии бяха приети докладните записки, свързани предимно с решения относно общински поземлени имоти. Разбирателството и спокойствието траеха до обсъждането на докладните, внесени от групата на общинските съветници от "Национален фронт за спасение на България" (НФСБ), които касаят искане изграждане на Т-образно кръстовище над местността "Капчето" към зона "А" на комплекс "Меден Рудник", поставяне на пешеходна пътека в парк "Езеро", прекратяването на концесията за изграждането на подземния паркинг на площад "Кирил и Методий" и относно извършени закононарушения от служители на община Бургас с цел толериране на мюсюлманското вероизповедание.

Докладната записка за изграждане на Т-образното кръстовище беше отложена, тъй като се оказа, че няма писмено становище за икономическия ефект от кръстовището от администрацията разглеждане. Зам.-кметът Костадин Марков заяви, че такова строителство през настоящата година не може да се случи, а по думите му окончателно решение за изграждането на пътното съоръжение може да се вземе след като проектантите на Интегрирания градски транспорт представят своя анализ за обхвата на бъдещия проект. Решенето на докладната беше отложено с 30 гласа "за", шест "против" и един "въздържал се".

Обидите станаха нещо обичайно при разглеждането на следващите докладни. Мнозинството съветници отхвърлиха предложението на НФСБ за израждането на пешеходна пътека в парк "Езеро", въпреки дебата от почти час. Обидите, отправяни от едни съветници към други, продължиха най-вече при поредното обсъждане на докладната за прекратяване на концесията за изграждането на подземния паркинг на площад "Кирил и Методий". Въпреки че няколко предходни заседания тази докладна не беше приемана, съветниците от НФСБ се заканиха да я внасят на всяко следващо заседание.

Реплики, дуплики, изразяване на несъгласие бяха част от похватите, които съветниците от опозицията използваха при дебата. Общинският съветник от НФСБ Георги Дражев, използва думи като "кражба" по отношение на общинската администрация. Несъгласие с него изрази неговият съпартиец Валентин Касабов, който също отправи обиди под различна форма.

"Недейте обижда така общинската администрация. Те не крадат, г-н Дражев. Те само се облагодетелстват. Използвайте думата цап-царап", и още "грабнаха котлето с меда и не си ближат пръстите, а цялата муцуна са си я наврели вътре и сърбат та лочат", "мръсна дузина, която си пълни джобовете за сметка на бургазлии". В подобен стил бе изказването и на съветника Георги Манев, който заяви, че "парите вече за взети и са разделени", а зад строителството на подземния паркинг стоят парите на Първа инвестиционна банка, която е ухажвана от управляващото мнозинство и именно за това се брани този финансов интерес от страна на общинска администрация.

Димитър Людиев от ГЕРБ заяви: "Ясно е, че тази докладна ще бъде внасяна докато минат изборите и това ще ви е темата. Искам да припомня само, че достатъчно сме я дискутирали и това не е прикриване на каквито и да е било действия. Паркингът там в момента се изгражда, всички са свидетели и нещата предстои да се случат", посочи Людиев.

С дуплика отговори Георги Дражев, който каза: "Случват се нещата, много се случват - църквата е разпукана от всички страни, вече и сградата на филхармонията. Идеално, прекрасно се случват нещата. Такова случване ние очаквахме". Спорът и обидите продължиха, докато от ГЕРБ не внесоха процедурно предложение за прекратяването на дебата. Това още повече разлюти опозицията, от която заявиха, че винаги това е начинът, за да няма дебат по неудобни въпроси. Докладната записка за прекратяване на концесията все пак бе гласувана отново и с 8 гласа "за", 28 "против" и 4 "въздържал се" за пореден път и не бе приета.

Циркът с обидите продължи и при обсъждането на докладната за извършени закононарушения от служители на община Бургас, а с цел толериране на мюсюлманското вероизповедание, също внесена от НФСБ, която по същество не беше дебатирана. Тя се отнася за осигурена охрана от община Бургас на недовършената джамия в квартал "Победа". След официално направени забележки съветниците от НФСБ се обърнаха към председателя на Общинския съвет, която води заседанието да напусне поста си, тъй като явно толерирала мнозинството и общинска администрация. Заседанието приключи в мирен тон при обсъждането на последните точките за отпускане на средствата за двойките с репродуктивни проблеми за ин витро процедури и за подпомагане на няколко физически лица от Бургас.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.09.2012 г.
0
 
 
ПЪЛЕН ЦИРК, САБРАЛИ СЕ КРАДЦИТЕ И НЕ МОГАТ ДА РАЗДЕЛЯТ ПАЯ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бойни спортове
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: