ЦСКА не е платил и стотинка на Черноморец за Платини

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:54 / 29.09.2012
1455
В касата на Черноморец и вчера не влезе и сто­тинка от дължимото от ЦСКА. Известно е, че "армейците" имат ултиматум да се разплатят с клу­бове, агенции и фи­зически лица до 30 септември, за да спасят евролиценза си за следващите три години. Основ­ната част от дълга на клуба е по казуса с привличането на Мишел Платини от Черноморец от ля­тото на 2009 г. Бур­газлии чакат 500 000 лева само по главницата, като в тази су­ма не се включват всички наказателни лихви, които текат от години.

"Доколкото ми е известно, в касата на клуба все още не е влязла и стотинка от ЦСКА. Дължат ни 250 000 евро или половин милион лева само по главницата. Това не е сума, която може да се плати от днес за утре, като се има предвид кол­ко време от ЦСКА не са направили то­ва", заяви за "Меридиан Мач" адвокатът на Черноморец Кери Богоева.

"Ние доста си писахме с Лицензионната комисия на УЕФА, като сме ги уведомили няколко пъти за нашите претенции. Знаете, че от ЦСКА бяха завели дело срещу Черно­морец, което загубиха на всички инстан­ции, като на 7 декем­ври 2011 г. има ре­шение на Върховния касационен съд в на­ша полза", уточни Богоева.

Тя бе кате­горична, че ЦСКА са нарушили догово­ра за Мишел Плати­ни още три седмици след подписването му. "В контракта има изрична точка, че ако не се спази някой от сроковете за плащане, цялата сума става предс­рочно изискуема. То­ва става още на 30 септември 2009 г., като имаме нотари­ална покана ЦСКА да ни плати още от месец октомври пре­ди три години. Всич­ко след това са само увъртания и непрес­танни смени на по­зициите и различни версии на софийския клуб", каза адвока­тът.

От Черноморец отново уточниха, че не се борят срещу ЦСКА, а са за спаз­ването на правилата. "Обидно е клубове в България да фалират, да не получават лиценз, а ЦСКА, който има дълг от 5 млн. лева към НАП и 500 000 лева към Черноморец, винаги да минава между капките.

Две години поред те взимаха лицензи заради висящо дело с нас, което не беше взимано под внима­ние. Не знам обаче как получиха право да играят в "А" гру­па последния сезон, това е пълна загадка. Ясно е, че има вра­тички, които използ­ват, но трябва да има и някои, които да им помага да ги отварят, защото те винаги са на ръба на закона", завърши Кери Богоева.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).