Атанас Караиванов: Проблемът е в телевизиите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:35 / 23.10.2012
975
До миналата година имаше договор с телевизиите Про-БГ и ТВ2, от които в БФС и съответно в клубовете отиваше известна сума пари, в рамките на три години. По разпределение от третия транш трябваше да бъдат платени парите на отборите и на носителя на Купата на България и финалиста. За никого не е тайна, че всички пари, които се акумулират от телевизиите и спонсорите, са в един кръг. В това число попада и финалът между ЦСКА и Славия. Двата отбора трябва да получат парите си от третия транш. Когато се стигне до извънсъдебно споразумение, БФС ще си получи сумите от договора на Про-БГ и ТВ2, които бяха купени впоследствие от БТВ. Не изключвам обаче възможността и да се стигне до дело. Когато обаче тези пари бъдат получени, от тях ще бъдат платено на ЦСКА и Славия.

За втората година договорът бе подписан с S.V.-RSA, отново и за "А" група, и за купата. Парите пак влизат в един поток. Това са тези 4 млн. лв. без ДДС, които влизат в клубовете. Доскоро от тази сума се дължеше близо милион, но благодарение на коректността на държавата, бяха събрани парите до 5 млн. Финалът за Купата между Лудогорец и Локомотив Пд, също бе организиран от ПФЛ, а клубовете още не са получили всичко, което бе направено като разпределение. Моето мнение е, че от третия транш от парите Лудогорец и Локомотив Пд трябва да получат сума, която да бъде съгласувана с останалите отбори.

Източник: "7 дни спорт"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).