Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
Венци Христов: Мястото на "Черноморец“ е в тройката
Автор: Екип Burgas24.bg 10:50 / 20.11.2012Коментари (2)2636
©
Венцислав Христов дойде в "Черноморец-Бургас" от "Монтана" през лятото на 2011 г. Преди това е обличал екипите на "Локомотив" Сф /2006-2007 г./, "Спортист" Св /2007-2008 г./, "Несебър" /2008-2010 г./. През сезон 2011/12 г. изигра 24 мача за "акулите" и вкара 5 гола. Толкова е вкарал и през настоящия сезон, но при участие в 12 мача. Това означава, че със сигурност ще подобри постижението си. Само в последните два мача Венци, който на 9 ноември навърши 24 години, блесна с по 2 гола за победите над "Етър" ВТ /2:1/ и "Локомотив" Сф /3:0/.

- Венци, вкара 4 гола в 2 мача. Можем ли да говорим за отпушване и чувстваш ли се герой?
- Не мога да обещая със сигурност, че и занапред ще продължа да бележа, но ще направя всичко, каквото зависи от мен. Радвам се, когато материализирам усилията на съотборниците си. Не се чувствам герой, защото футболът е колективна игра и головете и победите са общо дело. За да получиш топката и да я вкараш в мрежата, някой трябва преди това да я отнеме от съперника и да ти я подаде, нали.

- Какво ти пречеше преди последните два мача да вкарваш?
- Усещах малко повече напрежение от отговорността да бележа. Това водеше до припряност в действията ми. Преследваше ме и липса на късмет. Надявам се всичко това вече да е останало в минало свършено време.

- Докога е договорът ти с "Черноморец-Бургас" и би ли го продължил?
- Договорът ми е до лятото на 2014 г. Има много време дотогава, за да мисля отсега дали ще го продължа или не. Времето ще покаже. Важното е, че сега се чувствам добре на терена със синьо-белия екип, пък и да живея край морето ми харесва много. И от двете години в Несебър пазя хубави спомени.

- Кое място би прилягало на "акулите" в крайното класиране?
- Много е рано да се правят прогнози, но с оглед на показаното нашият отбор заслужава да се нареди сред челните места. Основание да го твърдя ми дава постоянството, което демонстрираме напоследък. През лятото съставът претърпя сериозни промени, влязохме в първенството, без да сме сработени. Това оказа влияние до 5-ия кръг, а и програмата ни беше тежка. След това обаче разгърнахме потенциала си.

- Казваш челните места, но можеш ли да бъдеш по-конкретен?
- Мястото ни е в тройката, макар че не афишираме открито амбиции, както го правят други отбори. Ние си играем мач за мач и ако задържим нивото от последните два месеца, няма кой да ни спре.

- Старши треньорът Димитър Димитров понякога ти се ядосва много, когато пропускаш. Разбирате ли се добре?
- Няма причина да не се разбираме. Той е старши треньор, аз съм футболист и каквото ми каже, трябва да го правя. Все пак сме в професионалния, а не в аматьорския футбол. А да пропуска може да се случи и на най-добрия.

- Играл си и на върха на атаката, и в малко по-задна позиция. Къде се чувстваш най-добре?
- Предпочитам да съм малко по-назад. Когато се налага да съм сам на върха на атаката, не ми е комфортно. Ако сме двама, вариантът става по-приемлив.

- С кой от съотборниците си се разбираш най-добре в предни позиции?
- Нямам предпочитания. Разбирам се и с Исуф /б.а. Уатара/, и с Преслав /Йорданов/, и с Яник /Боли/.

- Имаш ли идол в световния футбол?
- Като малък исках да подражавам на Христо Стоичков. След това се възхищавах на Роналдо, но не португалеца, а бразилеца, както и на Шевченко.

Източник: в. "Черноморски фар"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Нефтохимик Бургас 1986
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Дея Спорт разгроми Черно море
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: