ШОК! Арестуваха футболисти на Черноморец и Нефтохимик за черно тото

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
17:17 / 13.12.2012
2959
11 футболисти на Черноморец Бургас и Нефтохимик са арестувани по време на спецакция срещу черното тото. Това заяви лично вътрешният министър Цветан Цветанов в Благоевград.

Освен професионалните футболисти по време на акцията в Бургас са задържани и двама организатори на групата.

Акцията е осъществена от служители на сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" към ГДБОП и техните колеги от Бургас.

Според първоначалните данни на четирима от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения.

В хода на работата било установено, че нелегални букмейкъри организирали незаконните залагания и вербували по един футболист от всеки отбор, който да събира залози от останалите в клуба.

За запазване анонимността на футболистите всички залози се обработвали от "вербувания" футболист в отбора. Той ги препращал на организаторите посредством програма за безплатна интернет комуникация.

От пресцентъра на МВР разкриха инициалите на двама от организаторите - Т.П. (26 г.) и И.С. (26 г.). Спецполицаите иззели мобилни телефони, компютърни конфигурации и електронни архиви на осъществените залагания. В дома на Т.П. антимафиотите открили 10 000 лева.

Към момента са установени десетки футболисти, участващи в незаконните игри, уточнява се тяхното участие. Продължават разпитите пред съдия, установяват се и други футболисти.



Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).