Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (3)
Отворено писмо на клуб на привържениците на Черноморец Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:32 / 14.12.2012Коментари (7)3045
©
Обръщение от "Обединен клуб на привържениците на Черноморец Бургас - Сините акули"

Уважаеми г-н Михайлов, уважаеми г-н Цветанов, уважаема спортна общественост.

Във връзка с представената информация в средствата за масово осведомяване от вчера (13.12.2012г.), засягаща футболисти от Черноморец Бургас, клубът ни желае да изрази своето мнение по случая.

В момента нямаме намерение да се ангажираме с конкретна позиция по случая, тъй като получаваната информация в някои случаи е противоречива и неточна. Ще изчакаме да приключат следствените процедури и да се установят или не виновни действия от страна на футболисти от любимия ни клуб. Дотогава за нас ще важи исконното право за всеки български гражданин "Невинен до доказване на противното" - основно правило на Темида, което някои господа от БФС си позволяват да нарушават непрекъснато, като последният пример е онази мистериозна глоба за г-н Димитър Димитров от миналата седмица.

Макар че развихрилата се около нашия клуб буря е в начален етап, няма как да подминем няколко факта, които будят сериозно съмнение у нас. Вече е ясно, че състезателите са залагали в незаконни, по-точно - нелицензирани, букмейкърски къщи на футболни мачове от чужди първенства.

Защо тогава това бе оповестено от много медии като уговаряне от тях на симулативни мачове? Буди сериозно недоумение у нас и официалното обръщение на БФС, поместено днес на сайтовете на редица спортни медии, където откровено се намеква за симулативна игра и то от страна и на двата бургаски клуба! Ако с това, че си заложил 20 лева на нелегален букмейкър с цел да спечелиш 40 лева на мач от Висшата лига на Англия погазваш основен принцип на феърплея на футболната игра ...... - опазил ни Господ от такива управници в БФС! Да, ако е вярно, може би е наказуемо, за това ще решава Темида, но няма никаква връзка с обвинения за симулативна игра.

Приветстваме всякакви решения и акции, които да противодействат на пагубното за футбола ни манипулиране на мачове, но твърдо сме против определени заинтересовани лица да си правят пиар-акции за сметка на "Черноморец" Бургас, както и да се провокира общественото мнение, че наши футболисти са участвали в уредени мачове. До изясняване на случая "Клубът на привържениците" застава твърдо зад всички младежи, чиито имена и лица бяха свързани с измислената теория "манипулиране на мачове"!
Момчета, имате нашата подкрепа!


Желаем да подчертаем, че уважаваме българското законодателство и правораздавателни органи, но молим, те да не се използват с користни цели (за показни пиар-акции и/или запушване устата на неудобните клубове), каквито съмнения пораждат действията им и последвалите коментарии в настоящата ситуация. Имаме своите опасения, че с подобни шумни акции се отклонява вниманието от истинските "уредени" мачове в нашето първенство!

Желаем реални резултати от ангажираните в противодействието на закононарушения лица, а не "силни" заглавия по медиите!

Още по темата: общо новини по темата: 17
15.05.2017
21.06.2016
17.04.2013
17.12.2012
17.12.2012
14.12.2012
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на alabalanica
премахни филтъра

-3
 
 
Крайно недоклатено писмо ! Глупави обосновавания от типа на " ама другите го правят, що и аз да не? "и "аз само малко съм заложил, то не е сериозна сума, че да се чувствам винове" . Черноморец ( а също и Нефтохимик , макар че на вторите съм им фен ) затънаха до гушата в лайна с тоя случай. Първите даже не се виждат от такива вече, поради финансовите изстъпления на Събев. Както Херо каза "кой каквото си е надробил - такова ще сърба" . Това е живота. Да взимат лицензи, да дават наказания на заслужилите - това е начина , за да можем да се определим като съвременна европейска държава. ПС:"В момента нямаме намерение да се ангажираме с конкретна позиция по случая" - ами като нямате намерение защо въобще сте написали това съчинение-разсъждение на свободноизбираема тема??
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: