Исуф Уатара представя "А" група за Купата на Африка

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:05 / 08.01.2013
1357
Белгийският селекционер на Буркина Фасо Пол Пут обяви нов списък от 24 футболисти за участието на страната в турнира за Купата на Африканските нации. Досегашната селекция, която тренираше под неговото ръководство, наброяваше 28 души, но днес четирима си заминаха. Трима от тях са от местни клубове, както и Бакари Соро от френския Арл-Авиньон.

В състава остана крилото на Черноморец Бургас Исуф Уатара, който се очертава да бъде единственият представител на българската А група на тазгодишното издание на турнира за Купата на Африканските нации. Окончателният списък трябва да стане ясен утре до 9.00 часа централноевропейско време, като всеки отбор трябва да заяви 23-а играчи. Така от отбора на Буркина Фасо ще си замине още един човек. Ако някоя от страните не спази срока, но като санкция Конфедерацията на Африка по футбол, ще регистрира само 22-а играчи.

Турнирът за Купата на Африканските нации ще се проведе от 19-и януари до 10-и февруари в Южна Африка, а Буркина Фасо е в група С заедно с отборите на Замбия, Нигерия и Етиопия.
Селектиран за Буркина Фасо е и левият защитник Мади Панандетигири, който през лятото беше на проби в Берое, но тогавашните треньори не го харесаха. Сега е футболист на
белгийския Антверп.

Иначе големите звезди на Буркина Фасо са бившият играч на Хамбургер ШФ Джонатан Питройпа, сега в Рен (Франция), Бакари Коне от Олимпик (Лион) и Шарл Каборе от Олимпик (Марсилия).


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).