Черноморец продава Боли в Украйна

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:48 / 26.01.2013
1799
Два трансфера може да направи Черноморец до дни, заяви пред БТА изпълнителният директор на клуба Пламен Киряков. Единият е изходящ и става въпрос за френския нападател Яник Боли. Другият пък касае четвъртото зимно и първо чуждестранно попълнение на отбора.

"Имаме оферта за Яник Боли от чужбина. Ние като клуб сме постигнали споразумение с отбора отвън и от наша страна всичко е уточнено. Ако Яник се разбере с този отбор за своя личен договор, значи сделката можем да я смятаме за завършена", обясни Киряков.

Най-вероятно става въпрос за отбор от Украйна, който е стартирал експресни преговори в понеделник за тарана. В Украйна трансферният пазар е отворен до 20 февруари.

"От чужденците, които минаха проби досега, има един футболист, който със сигурност ще остане. В момента водим разговори с мениджърите му и мисля, че в понеделник ще го обявим като ново попълнение на Черноморец", допълни адвокатът, но не влезе в подробности.

Пламен Димов пък беше продаден на Левски, въпреки заканата на Черноморец, че футболисти в българското първенство няма да бъдат давани.

"Не може да се каже, че сме го продали, защото сме в затруднено положение. Но цената беше значителна за българския пазар и нямахме право да го спираме. Това беше една от причините. Другата е, че заложихме в договора точка за следващата му продажба и ние ще вземем допълнителен процент при негово перминаване в трети отбор."

На въпрос дали е включена клауза, че Димов не може да бъде продаван в пакет, за да се избегне случай като този с Георги Сърмов, Киряков отвърна: "За случая със Сърмов ние също имаме вина, че не сме били внимателни. Но мисля, че продажбата на Пламен Димов в Левски беше и за да покажем, че желаем да имаме добри отношения с всички български клубове, в този случай с Левски".

При продажбата на Георги Сърмов от Левски в Касъмпаша се оказа, че "сините" са вписали минимална цена за бургазлията, а възможно най-голяма за Николай Димитров. Двамата отидоха в този истанбулски клуб в комплект за обща стойност 1 милион евро. По този начин за Черноморец процентът от следващ трансфер се оказал нищожен.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).