Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бойко: Наблюдавали са ме заради Живков и царя
Автор: Екип Burgas24.bg 08:59 / 06.02.2013Коментари (1)932
© Burgas24.bg
Службите са наблюдавали премиера Бойко Борисов, защото е охранявал Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски. Това заяви преди КСНС при президента вчера самият Борисов във връзка със случая "Буда" и разпространената информация за оперативно дело, чиято цел била разработването му. Ден по-рано разпоредената от него проверка показа липсата на документи, доказващи, че той е бил информатор на ЦСБОП.

"Не аз, а те двамата са били оперативно интересните лица", категоричен бе Борисов, визирайки Живков и царя, за чиято охрана през 90-те години се е грижила фирмата му ИПОН. Борисов обясни, че Живков е бил "на мушка", защото БСП се тресяла, като един на друг се противопоставяли лагерите на Жан Виденов и на Георги Първанов и Николай Добрев.

Десницата се интересувала от Симеон пък, защото се страхувала да не се върне в България. "Понеже бях добър професионалист, по едно и също време ме бяха предпочели за охрана и двамата.

Костов и Атанасов ги тресеше такава треска дали царят ще се яви на избори, или само ще се появи и ще си ходи", разкри министър-председателят. Той бил ухажван от сините по онова време, като дори бил канен в ресторант "Олимп", където го подпитвали какво е чул и разбрал, понеже лично возел царя с колата му. 

"Въобще не става въпрос за криминални структури. Ако бях агент, ако съм могъл да помогна на службите, щеше да ми е приятно да го споделя. Целта е да бъдем всички маскари", заключи премиерът. Той констатира, че винаги, щом наближат избори, се повтарят едни и същи сценарии.

"Кой вади документите? Това показва цялата организирана схема на дискредитация. Дончева, Бриго, Атанасов нещо изговарят, което партийните лидери не могат да го кажат. Буда ли, та аз съм православен", наниза фактите Борисов. По думите наименованието "Буда" е носело делото за взрива на джипа на бившата му половинка Цветелина Бориславова през 1997 г. "В него има 3 изречения отдолу, в които пише, че тя живее на семейни начала с Бойко Борисов

И понеже делата се кръщават, така са го кръстили. Това, което са направили, аз мога да го спретна на всички", увери Борисов и добави, че се пускат избирателно документи. Премиерът уточни, че дори някой да е отказал да стане информатор, делото за него остава на отчет.

Междувременно ексшефът на ЦСБОП от 1997 г. Кирил Радев съобщи, че е правил пълна ревизия на агентурния апарат и в него не фигурирал Борисов. Нито е бил вербуван, нито разработван, нито информатор, отсече Радев.


Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Е батка пропускаш и заради стамишката , заради Жан и т.н.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: