Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Костадин Марков: Над 100 млн. лв. могат да бъдат инвестирани в Бургас през годината
Автор: Екип Burgas24.bg 11:32 / 07.02.2013Коментари (3)3080
©
Проектът за реконструкцията на "Тройката"
Реално малко над 100 милиона лева са средствата, които могат да бъдат инвестирани в Бургас през тази година. Това заяви зам.-кметът по строителство Костадин Марков.

"Ако говорим общо за капиталова готовност за инвестиции в града въпреки, че цифрите са много по-големи, според мен не повече от 120 000 000 лева са реално възможните, които могат да стартират през тази година, макар че колегите са ми подали данни за 260 000 000 лева, но това са пари, които дългосрочно ще се усвояват. Има обекти, които се изпълняват с години и това са надлезът над "Кроношпан", някои от водните цикли, които сега стартираме", обясни зам.-кметът.

Продължават и големите проекти за обновяване на визията на града."Няколко са тези проекти, но може би най-големият е площад "Тройката" и съответно подземната улица, която ще минава под него и ще свърже двата района от центъра - този от улица "Цари Симеон" с този от улица "Христо Ботев " по посока комплекс "Възраждане", каза още Марков.

"Най-видимият и осезаем обект ще е обновяването на площад "Тройката", пробивът на улиците "Янко Комитов"и "Струга". Воден цикъл на кв. Горно Езерово се работи, всеки момент започваме работа и по водния цикъл на кв. Крайморие, също така и на град Българово. Дано да успеем да започнем и водния цикъл на минно селище Черно море. Приключваме водния цикъл на комплекс Меден Рудник" , допълни той.

Костадин Марков посочи, че зад мотото на бюджета на общината за тази година " Бургас - Модерният град" кмета и екипа, които го налагат имат предвид, че Бургас наистина става модерен град по отношение на това че засилваме изключително много критериите за транспорта.

"Знаете, че по проекта за интегриран градски транспорт закупуваме новите автобуси за бързите линии и че те отговарят на всички екологични сертификати. Те ще пътуват по нови трасета. Започнахме и изпълнението на мрежа от велоалеи и не зная дали друг град има подобна такава. Също така започваме и реализацията на проекта за рентване на велосипеди. Така че не само ни се иска, а наистина Бургас ще стане един модерен град с модерен транспорт, с много хора, които се предвижват с колелета, с хубави зелени площи, със съвременна база за спорт и отдих, с хубава образователна инфраструктура - все неща, които са видими и се усещат от бургазлии", коментира Марков.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Какво става с ГУМА/жабарника/ на пъпа на Бургас.....
0
 
 
Абе хора спрете се с тия градинки.Лично според мен на града му трябва един голям площад, за да има място за концерти и др. подобни.Две години подред съм на центъра на нова година и няма място да се обърнеш
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Изчезна 12-годишно дете от Перник
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: