Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Предвиждат изграждане на водна площ на пл. "Тройката", през зимата ще става ледена пързалка
Автор: Екип Burgas24.bg 14:35 / 07.02.2013Коментари (4)3270
©
Предвижда се изграждането на водна площ на площад "Тройката", която през зимата да се превръща в ледена пързалка. Това каза зам.-кметът по строителство Костадин Марков.

"Предвижда се цялостно да се обяви площадното пространство с нови настилки, с една много интересна водна площ, която се надяваме през зимата да се превръща в ледена пързалка. Подземната улица ще свързва продължението на ул. "Гурко" с "Княз Борис". Тя ще минава покрай съда, до паметника и ще излезе на Дома на културата на нефтохимика. Тази артерия ще бъде важна, защото в момента единствено по улица "Левски" има връзка между тези две части на града. Надяваме се по време на строително-монтажните работи да не падне паметника, защото изкопът за тази улица е много сериозен, но това го казвам в кръга на шегата и нека не се плашат почитателите на този паметник- ще направим всичко възможно да го съхраним", посочи той.

"Трудни са за изпълнение тези обекти, защото от момента от който подпишем договор за финансиране със съответния управляващ орган започва една тежка подготовка за процедура по Закона за обществените поръчки. Ако тя мине се подписва договор и се минава на най-трудната част - изпълнението, което крие много капани и не всичко може да се предвиди на етап проектиране. Налага се понякога оперативно да се взимат бързи и понякога тежки решения. Дано такъв голям проект какъвто е "Тройката" да мине без лоши изненади", коментира Марков.

"Улица "Богориди"е в по-следващ етап на проекта и той би се реализирал при наличието на спестен финансов ресурс. За това на този етап говорим със сигурност за площад"Тройката" и подземната улица. Иначе ул."Богориди" ще изглежда по същият начин както улица "Александровска" с някои по- интересни неща, които са заложени като оформление по улицата от типа на оросяваща система, озеленяване, пейки и разбира се подмяна на подземната инфраструктура", допълни той.

15 млн. лв. са предвидени тази година за образователна инфраструктура. "Тази сума е непосилна за бюджета на община Бургас. Огромната част от тези пари са свързани с различни европейски инструменти и други фондове за финансиране. Има и процент финансиране от страна на община Бургас, но той е по-малък. Наистина много е амбициозна програмата, но аз смятам, че през последните четири- пет години се вижда коренна промяна в образователната инфраструктура. Тази дейност обаче ще продължи и именно това е част от модерния град", обясни Марков.

"Предвидено е финансиране и ще има видеонаблюдение, но не цялостно. То ще е свързано с интегрирания градски транспорт. Част от процедурите, които са включени този проект предвиждат и изграждането на видеонаблюдение", каза още зам.-кметът.

"Имам чувството, че нашите съграждани малко с досада изчакват общата част на бюджета и да се запознаят с това какво ще случва с други райони извън техния. Нормално е хората се концентрират преди всичко върху това какво ще се случва при тях, на тяхната улица, пред дома им. Това до известна степен ни затруднява, защото няма как да обхванем всяко едно кътче на града. Общо взето тенденцията на тези обществени обсъждания е "какво ще се случи в дворчето ми". Където е възможно ставаме съпричастни и където е належащо не го коментираме въобще, а го залагаме в бюджета. Аз и за това говоря малко с условностите за цифрите в бюджета защото тези обществени обсъждания не са формални, а наистина се съобразяваме с това какво искат хората", коментира обществените обсъждания Костадин Марков.

Източник: Радио "Фокус"




Още по темата: общо новини по темата: 25
15.08.2017 »
23.12.2014 »
10.12.2014 »
13.11.2014 »
17.10.2014 »
16.10.2014 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.02.2013 г.
0
 
 
а да се досетихте,че зимата няма да работи тази водна площ ?? :D
Aнонимен
на 07.02.2013 г.
0
 
 
Някой ще каже ли На коя дата ще започне ремонта и До коя дате ще коя дата ще приключи и коя година
Aнонимен
на 07.02.2013 г.
0
 
 
Всичко е страхотно, само някой да обясни на работниците, които ще изпълняват проекта какво е нивел и за какво се ползва т.е. да видим равни плочки - качествена работа бате.... :)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Изчезна 12-годишно дете от Перник
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: