Таланти от Черноморец на проби в Маритимо

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:43 / 19.02.2013
1554
Двама таланти от Футболната академия на Черноморец (Бургас) заминават утре на проби в португалския елитен клуб Маритимо. Това са полузащитникът Михаел Орачев и централният бранител Стоян Кижев - и двамата родени през 1995 година, които ще остават за тестове в продължение на шест дни. Пробите им са осигурени от компанията "Скаутинг тийм", която по-рано тази година изпрати Георги Китанов в ПСВ Айндховен и Тодор Гочев от третодивизионния Мастер (Бургас) в английския елитен клуб Куинс Парк Рейнджърс.

Орачев, който е син на бившия футболист на Пирин, Локомотив (София) и Нефтохимик Малин Орачев, е юношески национал, Кижев също е викан в юношеските национални отбори. Те ще тренират с първия отбор на Маритимо от 20-и до 26-и февруари, след което се прибират в Бургас. Ако бъдат одобрени, португалците ще се свържат с клуба за разговори по евентуален трансфер след завръщането им.

"Пробите за Орачев и Кижев са логично продължение на добрата форма, в която се развиват те в последно време. Двамата безспорно имат качества и португалците изобщо не се замислиха преди да ги поканят. Специално искаме да благодарим на шефа на Академията на Черноморец Алекси Желязков и на треньорите им за отличната работа и видимото израстване на двамата в последно време, а също така и за разбирането, което проявиха при поканата от Маритимо", коментира директорът на компанията Скаутинг тийм Антъни Раво. Очаквано Орачев и Кижев са в полезрението на старши треньора на мъжкия отбор на акулите Димитър Димитров-Херо.

Най-добрият треньор в България ги включва поне веднъж седмично да тренират с мъжкия отбор и да играят в контролните срещи и двустранните игри. Маритимо е един от стабилните във финансово отношение португалски клубове, не случайно федерацията покани резервите на тима да играят във Втора лига. В Маритимо обаче искат да се подсилят с млади таланти, които след време могат да бъдат доразвити и препродадени на по-големи отбори. Именно така са се насочили към двамата играчи на Черноморец.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).