Бивш футболист на Спартак Вн ще се учи от Херо

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:26 / 20.02.2013
1731
Бившият футболист и евентуално бъдещ шеф на "Спартак 1918" Марин Петров ще се учи на треньорски занаят от Димитър Димитров-Херо. Последният привлече Марин в "Литекс" през лятото на 1999-а. Сега обаче Петров е решил да става треньор и ще търси съвети от бившия си наставник. "Херо е сред най-успелите наши специалисти. За мен беше удоволствие да тренирам и играя под негово ръководство и е нормално да започна да се уча от него на треньорската професия", заяви за "Народно дело" Марин, който през септември ще запише курс за лиценз "В".

Днес Петров ще се срещне с Херо преди и след контролата "Черноморец" - "Спартак 1918" край Бургас. "Надявам се, че ще има възможност да ми отдели 30 минути, защото ще го попитам интересни неща", призна Марин. Също за нашия вестник Херо уточни: "Като футболист Марин беше дисциплиниран и способен. Щом е решил да опита и като треньор, което в България е неблагодарна професия, и иска да му окажа съдействие, ще го направя."

Херо изрази също задоволство, че ще се види и с бившия си съотборник в "Академик" (София) Румен Димов-Душко. В началото на 80-те двамата бях част от един от най-големите отбори в историята на клуба, а през 1981-а играха в Европа срещу "Кайзерслаутерн" с известния национал Ханс-Петер Бригел в състава.

Иначе Херо призна, че е разочарован от голямото текучество в "Черноморец" и целта му е напролет по най-бързия начин да спечели необходимите точки за оцеляване и на теория в елита, за да са спокойни. "За година и половина са ни напуснали 10 основни играчи. Само през тази зимна пауза си тръгнаха двама, последният от които Яник Боли преди дни. Така отбор не се прави и е нормално да нямам големи очаквания за втория дял в "А" група", завърши наставникът на "акулите".



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).