Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Роми ще гласуват с празни бюлетини на 12 май като протестен вот
Автор: Екип Burgas24.bg 17:36 / 08.04.2013Коментари (13)1241
© Burgas24.bg
Голяма част от ромите са решили на предстоящите избори да пуснат празни бюлетини като протестен вот. Това обяви членът на Съвета на старейшините на мешерето Върбан Маринов. Представителите на ромския съд обясниха, че вината е предимно на този, който купува гласове и обърнаха внимание, че в листите на политическите партии няма хора от техния етнос.

Причината ромите да продават гласа си е икономическа, обявиха членовете на мешерето и обвиниха големите партии за купуването на вот по време на изборите. Много от представителите на ромската общност смятали да пуснат празни бюлетини, дори и някой да иска да им плати за гласа, твърди членът на Съвета на старейшините на мешерето Върбан Маринов. Според него проблемът е предимно в липсата на равен достъп до образование и здравеопазване и липсата на работа за ромите.

Представителите на мешерето обясниха, че те не раздават присъди, а служат като медиатори при спорове както между представители на общността, така и между роми и български граждани от други етноси. Оценката им за действията пък можела да бъде само морална. От мешерето обаче настояват медиите да не акцентират върху етническата принадлежност на престъпниците, а върху причините, довели до престъплението.




Още по темата: общо новини по темата: 438
17.01.2014 »
19.10.2013 »
18.10.2013 »
14.10.2013 »
03.08.2013 »
21.07.2013 »
предишна страница [ 1/73 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.04.2013 г.
0
 
 
На сапун мангалите !!!
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 08.04.2013 г.
+4
 
 
Сега ще си го преместя в другия крачол.
+2
 
 
Гласуването с празна бюлетина дава възможност на някой член на комисията да я попълни както намери за добре и може би точно това е целта на "мероприятието".
+8
 
 
Уважаеми българи от извънземен произход, здравейте! Статията е изпълнена с толкова абсурдни искания и закани, че не си струва да бъде четена. Нямам представа защо й отговарям. Цитат 1 "...че в листите на политическите партии няма хора от техния етнос." Разгледах листите на някои политически партии и видях в тях инженери, адвокати, лекари, преподаватели и т.н. Доведете стотина- двеста от най- изтъкнатите представители в тези професии от вашия етнос, вероятно ще се намери място в листите за тях. Дано да има такива хора! Цитат 2: "...проблемът е предимно в липсата на равен достъп до образование и здравеопазване и липсата на работа за ромите." За образованието ще напомня, че съобразно законодателството на Република България, то е задължително до 12- ти клас, т.е. средно образование. Точка! Здравеопазване? За съжаление не разполагам със статистически данни колко от вас знаят, че в Република България съществува нещо, наречено НЗОК. А колко от вас знаят какво означава съкращението? Почти ежедневно при среща с представители на вашия етнос съм се сблъсквал с един и същи абсурд- наличния персонал в дадено лечебно заведение трябва да ви понесе на ръце в момента, в който се покажете на вратата, а свободните от дежурство- да отидат и да ви платят дължимото във горепосоченото буквосъкращение /НЗОК/. Цитат 3: "От мешерето обаче настояват медиите да не акцентират върху етническата принадлежност на престъпниците, а върху причините, довели до престъплението." Сиреч- без значение е, че разкулачваме стълбове и кабели, при което нанасяме щети за няколко хиляди лева и оставяме села и паланки без ток. Няма значение, че режем жп релси и следващия по разписание влак да му мисли. Няма значение, че имаме незавършен 4- ти клас, искаме да сме поне шеф на някое ЕРП. Ай сиктир, драги сънародници от неземен произход! /Това, надявам се, го разбрахте без преводачи и медиатори/.
+5
 
 
"Според него проблемът е предимно в липсата на равен достъп до образование и здравеопазване и липсата на работа за ромите." и какво образование иска той да не ходиш на училище и да ти дават диплома с 6.00 ли ?
+4
 
 
"Съвета на старейшините" - тия още си живеят в тъмните векове,а западняците им мислят програмки за интеграция и току ни се карат,че не ги интегрираме успешно.На един човек насила можеш само да му вземеш бе,и то на човек.Тия скотове хиляди години паразитират по целия свят,ква интеграция за 5-6 години?Сега пък щели да протестират - СРЕЩУ КОЕ БЕ - ЧЕ НЕ ПЛАЩАТ ТОК,ОСИГУРОВКИ,ДАНЪЦИ,ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ И ПОЛЗВАТ ПОВЕЧЕ ПРИВИЛЕГИИ ОТ БЪЛГАРИТЕ ЛИ?
+5
 
 
Мангустите се разшаваха, като разбраха, че техните гласове вече нищо не струват. Няма да им купуват гласовете и бизнесът на такива тартори като тоя Върбан Маринов отива на кино.
+11
 
 
Ха-ха-хааа, цигански чалъми! Нямали равен достъп до образованието? Айде, бе!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: