Георги Бъчваров: За мен добрият вратар е половин отбор

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:10 / 11.04.2013
1862
На първата пресконференция на новия треньорски екип на Нефтохимик присъства треньорът на вратарите Георги Бъчваров. Той има дълъг стаж като треньор в различни формации на Черноморец, а през последната година е тренирал вратарите в Академията на Лудогорец.

- Господин Бъчваров познавате ли качествата на вратарите в отбора на Нефтохимик?
- Да запознат съм с възможностите на трите момчета. И тримата имат солидни визитки и стаж, което е много важно за един футболист, който играе на тази позиция. За мен с пълна сила важи макар и шаблонна фразата - Добрият вратар е половин отбор.

- Имате много кратко време до първия мач. Решили ли сте вече на кого ще разчитате?
- Провели сме няколко тренировки с момчетата. Цветомир Цанков все още не е готов за игра, тъй като лекува разтежение. Въпреки това той много точно спазва указанията на лекарите за рехабилитация и още от първия ден видях в него голямо желание час по-скоро да започне тренировки със своите колеги. Смятам, че до десетина дни нещата при него ще са наред, за да тренира с пълно натоварване. Но няма да избързваме, защото травмата на бедрен мускул, каквато е при него, изисква време за пълно възстановяване, а ние няма да рискуваме здравето на футболиста. За Караманов и Димитров също мога да кажа, че са футболисти, които тренират с голямо усърдие. Що се отнася до това кой ще играе в неделя, дотогава има много време.

- И все пак кое ще бъде определящото в решението ви кой ще застане в рамката в мача с Любимец?
- Факторите са много, но това сега не стои на дневен ред. Имаме още три дни тренировки, в които ще преценяваме. Разбира се ще вземем под внимание физическата форма, психологическата нагласа, както и стила на игра на съперника пред вратата. Но пак повтарям. За това има още време.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).