Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Нефтохимик вдигна шампионската Купа и се окичи със златните медали
Автор: Екип Burgas24.bg 08:45 / 24.05.2013Коментари (24)8842
© neftochimic.com
Отборът на Нефтохимик вдигна шампионската купа за титлата във втория ешелон след равенство със Спартак Плевен.

Мачът премина на по-ниски обороти заради жегата и силният, поривист вятър, който определено затрудни футболистите. Все пак 2000 зрители на стадион Лазур станаха свидетели на открита и интересна игра, изпълнена с редица обрати. За да стигне до първия си гол в 50-та минута отбелязан от Живко Петков след дузпа, нафтата уцели три пъти гредите зад вратаря за гостите. Вместо комфортна преднина за домакините обаче при две контри, гостите отбелязаха два гола и обърнаха резултата в своя полза.

Тогава нафтата се вдигна на щурм и чрез Васил Калоянов минути преди края успя да върне равенството, което бе достатъчно за отбора да вдигне купата на шампион във втория ешелон. Феновете излязоха на терена и заедно с футболистите отпразнуваха събитието след 7 години изгнание, Нефтохимик отново да играе в елита на родния футбол.

Футболистите получиха златни медали, а лично президентът на футболния съюз Борислав Михайлов, чрез своя пълномощник Красимир Кръстев, пожела много успехи за отбора в А група.

Играчите бяха пуснати веднага след мача в лятна ваканция, която ще продължи до 10 юни, когато всички ще трябва да се явят на първа тренировка за новия сезон на базата на отбора в Долно Езерово.

Още по темата: общо новини по темата: 3
22.05.2013
22.05.2013
21.05.2013






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Galin Panayotov
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.



Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: