Нефтохимик остана без собственик

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (8)
10:19 / 15.06.2013
5071
Истински шок преживяха вчера при­вържениците на бургаския Нефто­химик. Собственикът на клуба Николай Фи­липов се отказа от не­го и заяви, че няма да дава повече пари за издръжка. Той веднага е изразил готовност да прехвърли акциите на всеки, който пожелае.

Вчера стана ясно, че това най-вероятно ще бъде фенклубът, който ще вземе безвъзмездно собствеността. Фи­липов е споделил, че няма възможност по­вече да дава пари. Така бургаският отбор в момента е без реален действащ собственик и с крайно неясно бъ­деще. Спешно са не­обходими средства, за да се покрият разходи­те за заплати, да се финансира текущата издръжка и лятната подготовка.

Вчера късно вечерта фенклубът имаше за­седание, а днес се очаква ултрасите да излязат с официално съобщение и да дадат пресконференция. Дълговете в момента са в размер на 200 000 лева, а в клубната каса има само няколко хилядарки. На първо време става ясно, че фенклубът ще се опи­та да намери серия от малки спонсори, които с вноски от по 3000-4000 лева на месец да подсигурят минимал­ната издръжка. Ще се разговаря с над 20 фирми, които ще бъ­дат поканени да пома­гат за спасяването на Нефтохимик. Не е изк­лючено обаче да се стигне и до най-мрач­ния сценарий и Неф­тохимик, въпреки че взе лиценз, да не за­почне новото първенс­тво.

Източник: "Меридиан мач"



Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).