"Червените" събират пари за акциите и дълговете на Нефтохимик

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
10:48 / 28.06.2013
3106
Основният вариант, при който Димитър Борисов може да удържи на думата си, дадена в сряда, и да предаде акциите на Христо Стоичков без задължения е, ако ЦСКА вземе лиценза на Нефтохимик. И за тази цел обаче трябват пари.

"Тема Спорт" разбра, че на Армията" работят именно в тази насока. Идеята е днес да се събере сумата, необходима за придобиването на акциите на бургаския клуб. Говори се, че за това ще са необходими 600 000 лева. И това обаче не е достатъчно за чист клуб, тъй като Нефтохимик има задължения от порядъка на около 400 000 лева. И те трябва да бъдат погасени, за да бъде изпълнено условието на Стоичков и обещанието, което му бе дадено.

Така "Титан" трябва да осигури 1 милион лева, чрез които да се вземе лицензът на Нефтохимик и същевременно да бъдат погасени дълговете му. Ако това все пак се случи, то ЦСКА ще остане в А група, а селекция ще трябва да се прави изцяло наново. Не е ясно и кой ще дава парите. Чрез подобна развръзка ЦСКА ще избегне и евентуално наказание от УЕФА за лишаване от право на участие в евротурнирите за срок от 1 до 3 години.

Клубът обаче ще изгуби концесията си за стадиона и ще трябва да кандидатства за нея наново. Ако вариантът с Нефтохимик пропадне, то вероятността професионалният лиценз на ЦСКА да бъде отнет другата седмица е сериозна.


Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).