Нефтохимик допусна обрат от Локо Пд на "Лазур"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (24)
23:01 / 23.08.2013
7000
Отборът на Нефтохимик загуби с 1:3 домакинството си на Локомотив Пловдив в първи мач от 6-ия кръг на "А" група. Живко Петков даде аванс на домакините в 18-ата минута, но с голове на Диего Фераресо, Йордан Тодоров и Здравко Лазаров пловдивчани си тръгнаха с трите точки от Бургас.

Преди началото на двубоя вратаря Йордан Господинов получи специален подарък от феновете на Нефтохимик. Както е известно преди години стражът защитаваше цветовете на бургаския тим.

Двубоят на "Лазур" започна отлично за Нефтохимик, които след няколко добри атаки успяха да открия резултата чрез Живко Петков. Младежкият национал бе изпуснат от защитниците в "черно-бяло" и с глава не остави шанс на Йордан Господинов - 1:0.

Веднага след гола пловдивчани поеха изцяло инициативата в мача и се нанесоха в половината на "шейховете". В 23-ата минута Локомотив застраши за пръв път вратаря на Нефтохимик Евгени Караманов, но силен удар на Мартин Камбуров от фаул бе спасен от вратаря.

Десет минути по-късно късметът се усмихна на "смърфовете" и те изравниха с невероятен гол на Диего фераресо. Бразилецът овладя коженото кълбо в половината на домакините и със страхотен шут изпрати топката в горния ляв ъгъл на Караманов. Това попадение на "кариоката" безспорно ще намери място за гол на кръга.

В 43-ата Локомотив направи пълен обрат в мача. Йордан Тодоров бе изведен от дълбочина и останал очи в очи с Евгени Караманов не сгреши - 1:2.

Радостта на пловдивчани можеше да трае изключително кратко, но прехвърлящия удар на Живко Петков бе спасен с върха на пръстите от Йордан Господинов.

На почивката се стига до ексцесии между феновете на двата тима по трибуните, но полицията се намеси своевременно и укроти нещата. 

През втората част Нефтохимик се втурна в предни позиции в търсене на изравняване на резулатта, но възпитаниците на Валери Дамянов така и не успяха да достигнат до чисто голово положение.

Николай Чипев бе най-близо до гол за бургазлии, но ударът му от фаул разтресе напречната греда. 

В даденото от рефера продължение "смърфовете" довършиха домакините с трети гол. Негов автор бе резервата Здравко Лазаров, който фиксира крайното 3:1 в полза на Локомотив.

Така Локомотив успя да прекъсне негативната серия от две поредни загуби с по 0:1 от Черно море и Лудогорец. Загубата за Нефтохимик бе първа в Бургас след като тима имаше до момента победа над Любимец с 1:0 и равенство 1:1 срещу Славия.

Нефтохичик - Локомотив 1:3
1:0 Петков
1:1 Диего
1:2 Тодоров
1:3 Лазаров

Нефтохимик: Караманов, Кулибали (Лемперов), Йошев, Хашев, Ив. Янев, К. Янев (Орачев), Чипев, Вълчев (Христов), П. Димитров, Петков, Манев

Локомотив: Господинов, Йорданов, Тунчев, Крачунов, Диего, Георгиев, Н'Дайе, До Кармо (Кики), Паулиньо (Стефанов), Йовчев (Лазаров), Камбуров



Виж коментарите (24)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).