Черноморец заплете още повече възела около Венци Христов

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:48 / 08.02.2014
1790
Сагата около национала Венци Христов се заплита с троен възел, след като Бургаският окръжен съд като втора инстанция потвърди решение на районния от лятото. А то е, че нападателят е разтрогнал неправомерно договора си с Черноморец, пише вестник "24 часа".

Христов, който чака трансфер от Берое в ЦСКА, избяга от Бургас през миналата зима с мотива, че не е получил три заплати за октомври, ноември и декември. Според хора от кухнята на "акулите" националът бил адски недоволен от отношението на треньора Димитър Димитров-Херо. Тогава Арбитражната комисия към БФС отсече, че договорът на играча се прекратява по вина на Черноморец.

Чрез своя адвокат Венци Христов вече е обжалвал пред Върховния касационен съд (ВКС), който ще се произнесе окончателно по казуса.

"На този етап не сме подавали молба до БФС за спиране правата на Христов, но ще си търсим обезщетение", призна изпълнителният диретор на Черноморец Пламен Киряков. Клубът е завел дело в Бургаския районен съд и срещу Наджиб Амари. Звездата на отбора от есента така и не се появи в Бургас за зимна подготовка, въпреки че има действащ договор до 2016 г.

"Нека съдът установи как Амари е прекратил договора си едностранно, след като нямаме никакви задължения към него. После ще заведем ново дело за финансова компенсация и пропуснати ползи", заяви Киряков.

Както е известно, 21-годишният алжирец с френски паспорт бе почти уреден за трансфер в Турция.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).