Детински грешки лишиха Черноморец от полуфинал за купата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
19:59 / 19.03.2014
2737
Черноморец загуби с 2:3 от Локомотив София в среща-реванш от 1/4-финалите за Купата на България. Преди седмица "железничарите" бяха победили с 1:0 у дома и това им позволи да стигнат до предпоследното стъпало в надпреварата.

Тимът от Бургас влезе добре в мача и се отчете с удари на Балтанов и Фонсека, но те бяха отразени от Божидар Митрев.

Столичани отговориха бързо, когато Том центрира коварно от фаул, но Младен Живкович внимаваше и изби кълбото точно под гредата.

Усилията на домакините се отплатиха в 38-ата минута, когато Карлос Фонсека откри резултата. Португалецът засече с глава центриране на Чико Гомес, при което остави безпомощен Митрев.

Само 60 секунди по-късно бургазлии бяха близо до втори гол, но Балтанов от десетина метра стреля в аут.

Втората част започна отлично за "акулите" и само 10 минути след подновяването на играта Лъчо Балтонов удвои преднината на Черноморец. Ванчо Траянов проби до аутлинията, върна към дузпата, където Балтанов беше непокрит и прониза Митрев за 2:0.

След двата гола аванс, възпитаниците на Димитър Димитров-Херо явно си помислиха, че спечелиха срещата и свалиха оборотите. От това се възползваха "железничарите", които в рамките на 4 минути нокаутираха своя опонент след две детински грешки. 

Първо Марко Ранджелович намали в 69-ата след като се възползва от неразбирателство в отбраната на бургазлии от корнер и от два метра добута топката във вратата. Само 180 секунди след това Маркиньос се възползва от нова грешка, този път на вратаря Живкович и вкара нов гол за 2:2.

Надеждите за Черноморец за класиране в следващата фаза на надпреварата привършиха в 83-ата минута, когато Славчо Шоколаров получи директен червен картон заради грубо нарушение срещу Том.

Даниел Генов сложи точка на спора в Бургас в добавеното време. Той се разписа след самостоятелен пробив за крайното 2:3.

Така с общ резултат 2:4 Локомотив София стана втория полуфиналист от турнира за Купата на България. По-рано днес Ботев се наложи над Левски с 2:0 в Пловдив и с общ резултат 3:3 и гол на чужд терен "канарчетата" продължават напред в надпреварата.



Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).