Черноморец разгроми Нефтохимик в дербито на Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (31)
19:50 / 25.03.2014
6884
Черноморец разби Нефтохимик в градското дерби с 4:0 в мач от 29-ия кръг на "А" група. Милчо Ангелов (2), Симеон Райков и Манзоро се разписаха при успеха на "акулите", а Лъчезар Балтанов пропусна да направи резултата по изразителен пропускайки от бялата точка.

Още след първия сигнал на рефера Станислав Тодоров "акулите" се нанесоха в половината на "шейховете" и голът не закъсня. След поредица атаки пред вратата на Костадин Георгиев, Симеон Райков откри резултата в 20-ата минута. Нападателят разстреля стража на Нафтата с мощен шут с левия крак от границата на наказателното поле. Само няколко минути по-късно Милчо Ангелов удвои. Младежкият национал се разписа с плонж, засичайки центриране на Ванчо Траянов.

Втората част Черноморец продължи да диктува темпото на игра. В 51-ата минута те получиха право да изпълнят дузпа, след като Станислав Жеков повали в наказателното поле Райков. Зад топката застана Лъчезар Балтанов, но стреля слабо и Георгиев спаси удара му.

Седем минути след това Милчо Ангелов направи резултата класически. Карлос Фонсека бе изпуснат по дясното крило и центрира по земя към Ангелов, който също не бе покрит и нямаше как да пропусне.

Любомир Божинов можеше да отсрами Нефтохимик с почетно попадение в 71-ата минута, но ударът му от фаул мина на метър от страничната греда.

Резервата Манзоро оформи крайното 4:0. Заменилият четвърт час преди края Симеон Райков се освободи от няколко бранители на Нефтохимик и със силен шут прониза за четвърти път Георгиев. 

След този успех Черноморец събра актив от 31 точки и е само на 3 от 10-ото място, което ще осигори оставане на тима и през следващия сезон при най-добрите. Нефтохимик е последен с 12 пункта. 

Черноморец - Нефтохимик 4:0
1:0 Райков 20'
2:0 Ангелов 30'
3:0 Ангелов 58'
4:0 Манзаро 84'

Черноморец: Живкович, Ангелов (Костадинов), Райков (Манзоро), Т. Траянов, В.Траянов, Дамчевски, Чико, К.Стоянов, Балтанов, Шоколаров, Фонсека

Нефтохимик: Георгиев, Лефтеров, Г. Петков (Манев), Г. Димов (Мечев), Ж. Петков (Карадайъ), Иванов, К.Янев, Жеков, Костов, Божинов, И. Янев


Виж коментарите (31)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).