Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
Берое помете Черноморец и го засили към "Б" група
Автор: Екип Burgas24.bg 20:26 / 04.05.2014Коментари (13)5086
© Beroe.bg
"Берое" победи с 5:0 "Черноморец" при гостуването си в Бургас. Жуниор Мапуку, Георги Андонов, Атанас Зехиров, Георги Костадинов и Самир Аясс бяха точни за "заралии" в срещата.

В 6-ата минута Милен Василев центрира от пряк свободен удар, заложен на 25 метра вдясно от вратата на Иван Караджов, но в наказателното поле най-добре се извиси Владимир Зафиров, който изчисти с глава.

Резултатът бе открит в 7-ата минута когато Атанас Зехиров притисна Милен Василев от състава на домакините и успява да избие топката от краката му, като я предостави директно на Жуниор Мапуку. Конгоанският нападател напредна през центъра на терена и необезпокояван стреля от границата на наказателното поле, насочвайки кълбото в долния десен ъгъл на вратата на Младен Живкович за 0:1.

Само пет минути по-късно беройци вече водеха с 0:2. Атанас Зехиров центрира от ъглов удар вляво от вратата на Живкович към далечната греда. Топката попадна в Елиаш, който хитро потърси Георги Андонов. Капитанът на "беройци" бе безпогрешен от 12 метра, вкарвайки кълбото за втори път в мрежата на "акулите".

В 18-ата минута "беройци" организираха атака като по учебник. След многоходова акция, преминала през почти всички играчи на "зелените" Самир Аясс комбинира хитро с Георги Костадинов и успя да намери непокрития в наказателното поле Атанас Зехиров, който стреля от непосредствена близост, но кълбото премина покрай целта.

Две минути по-късно Салим Керкар стреля по диагонал от наказателното поле на "Черноморец", но топката премина на сантиметри встрани от лявата греда.

Салим Керкар подаде към Елиаш в 21-ата минута, който без овладяване предостави кълбото на Жуниор Мапуку, но стражът на "Черноморец" успя да изпревари конгоанския нападател и улови топката пред краката на голмайстора.

В 27-ата минута Крум Стоянов пробва центриране от нулев ъгъл в наказателното поле, но Иван Караджов бе необезпокояван и улови безпроблемно.

Три минути по-късно Жуниор Мапуку получи топката по десния фланг и потърси намиращия се на далечната греда Салим Керкар, но алжирецът задържа прекалено много кълбото и то бе отнето от бранител в син спортен екип.

В 32-ата минута Салим Керкар върна жеста на Мапуку, като му предоставя кълбото на границата на наказателното поле, но стражът Младен Живкович бе бърз и улови топката точно пред краката на конгоанския нападател.

Пет минути по-късно беройци тотално отчаяха "Черноморец". Георги Андонов намери по отличен начин Атанас Зехиров с пас от центъра на терена зад защитата на домакините. Той напредна няколко метра и успя да покачи резултата на 0:3 с хубав удар в далечния ъгъл. Топката срещна десния страничен стълб и се оплете във вратата на Живкович за трети път днес.

След почивката беройци продължиха да диктуват играта на терена.

В 47-ата минута при удар на Милчо Ангелов от далечна дистанция Иван Караджов улови.

Минута след това Младен Василев проби отдясно в близост до аутлинията и потърси Милчо Ангелов, но Борислав Стойчев успя да изчисти кълбото преди седмицата на домакините да играе с него.

В 55-ата минута Симеон Райков стреля от далечна дистанция, но топката премина над напречната греда.

Четири минути по-късно падна и четвъртия гол за "Берое". Атанас Зехиров проби през центъра на терена и намери по отличен начин Георги Костадинов, който покачи на 0:4 с хубав удар по земя.

В 70-ата минута дебют с фланелката на мъжкия тим направи Венцислав Иванов, който замени Борислав Стойчев.

След центриране от ъглов удар две минути по-късно кълбото попадна в Стефан Спировски, който стреля от границата на големия пеналт, но топката премина встрани от целта.

В 76-ата минута Веселин Пенев получи кълбото вляво по атаката на "старозагорци" и необезпокояван пробва изстрел от ъгъла на големия пеналт, но топката не намери целта.

Петият гол за "Берое" дойде в 79-ата минута когато Веселин Пенев центрира отдясно в наказателното поле, където кълбото попадна директно в Самир Аясс. Осмицата на "беройци" успя да залъже двама бранители в синьо, освобождавайки се от тях и от непосредствена близост се разписа за 0:5.

В 84-ата минута Крум Стоянов стреля по диагонал от 20 метра, но Иван Караджов се намеси добре в ситуацията и улови.

Пет минути преди края на редовното време на втората част Веселин Пенев проби от ляво и центрира прострелно по земя, но Траян Траянов успя да изчисти в ъглов удар. При последвалото центриране на Салим Керкар кълбото не изчистено, но право в намиращия се на границата на наказателното поле Венцислав Иванов, който стреля оттам, но право в обсега на Младен Живкович.

Така Берое събра 61 точки на 8-ото място. Старозагорци отдавна се спасиха и показаха, че мястото им е в първата седмица.

Черноморец остана със своите 44 точки на 11-ата позиция, като серията им от три поредни победи и пет мача без загуба приключи наред с яката битка на Херо и компания, въпреки че ни очаква много интересно тяхно гостуване на "Овча купел" още идната седмица.

Още по темата: общо новини по темата: 2
04.05.2014
29.04.2014






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на stef62
премахни филтъра

0
 
 
Херо великият треньор ,биха го играчи които изгони като некадърни .
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Дея Спорт разгроми Черно море
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: