Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Киселичков: Нямаме проблем с финансирането, но има много "добре" информирани "разбирачи"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:43 / 31.07.2014Коментари (1)2991
©
В събота започва шампионатът в "Б" група. През сезон 2014/2015 г., във втория ни ешелон ще се състезават 3 отбора от Бургас и региона. Един от тях е Черноморец, който последния шампионат се състезава в групата на майсторите, но изпадна от елита.

Старши-треньорът на "акулите" Тодор Киселичков се съгласи да отговори на въпроси, свързани с клуба преди началото на шампионата в "Б" група.

- Г-н Киселичков, предстои първия мач от "Б" група - домакинство на Монтана. Готов ли е отборът за началото на сезона?
- Трудно е да се направи отбор за 40-45 дена при положение че всички футболисти от миналия сезон ни напуснаха. Трябва да сме най-големите будали, за да се заблуждаваме, че нещата са добре. Напротив, имаме още много работа. Надявам се обаче, да постигнем това, към което се стремим. Опитваме се да изградим добър отбор с наличните състезатели. На този етап не всичко е както трябва да бъде и както на нас ни се иска, но ще работим в тази насока - нещата да се подобряват.

- Имате отбор, изграден с доста юноши на клуба. Ще успеят ли тези млади момчета да се справят с напрежението на официалните двубои в мъжкия футбол?
- За тях това е първата крачка, която правят в професионалния футбол. Действително имаме доста състезатели в юношеска възраст, дори малко повече от нормалното. Даже имаме и 6 момчета, набор'97. Те тепърва ще прохождат в мъжкия футбол. Ние им даваме шанс да тренират и, ако покажат необходимите качества, ще вземат участие в мачовете. При всички положения ще бъде трудно. Възможно е при тях да има върхове и спадове, което е съвсем нормално за възрастта им. Да се надяваме, че ще се справят. В сравнение с началото, сега са се поуспокоили. Малко по-трезво и спокойно приемат нещата. Нещата, пак повтарям, ще бъдат трудни и ще стават поетапно. Вярвам, че с течение на тренировките и официалните двубои те ще придобият нужната увереност.

- Вашите амбиции начело на Черноморец?
- Моите лично са да изградим един боеспособен състав, на първо време. Второ, искам да търсим победата във всеки един мач, независимо къде ще се играе. Амбициран съм да дадем път и да развием младите таланти от школата, за да могат да пробият в мъжкия футбол.

- Има ли поставени цели пред тима?
- Целите са отборът да се стабилизира. При положение, че не остана нито един футболист от миналата година, много трудно е да окомплектоваме отбор. Трябва да се намерят 24-25 човека, които да почнат да тренират заедно. Оттам - нататък, да се изграждат връзките между тях. Виждате, че отбори с далеч по-големи бюджети, които си позволяват да взимат много по-скъпи и качествени състезатели, дори и на тях им е трудно. Камо ли пък при нас, всичко това да се случи за 40-45 дни. Няма как да стане. Според мен отборът постепенно ще набира инерция.

- Отново тръгнаха слухове за неизплатени заплати. Какво е положението с финансирането на клуба?
- Откакто сме се събрали и работим заедно, все още не е дошла дата, на която трябва да си получим месечното възнаграждение. Така че, какво се говори и кой го казва това нещо... Явно има доста "рабирачи" и "добре" информирани хора. Конкретно за финансирането на клуба, не съм аз човекът, който може да говори. Мога обаче категорично да заявя, че до момента всичко, каквото е трябвало, е направено. Поели сме ангажимент към хора, въпреки трудния момент, да им намерим квартири, да може момчетата да се чувстват уютно в клуба и в града. Всичко това е изпълнено. Както навсякъде, сигурно и при нас ще има затруднения. За момента обаче всичките ни задължения са изпълнени. Моята работа, на Николай Кръстев и Еролин Кючуков, е да се занимаваме със спортно-техническата част, да подготвим отбора и той да се представя добре на терена. Въпросите с финансовото обезпечаване не би следвало да ги задавате на мен, завърши наставникът на бургазлии.
Още по темата: общо новини по темата: 61
01.08.2014
30.07.2014
27.07.2014
25.07.2014
24.07.2014
21.07.2014
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Mister X
премахни филтъра

+3
 
 
Хайде, АКУЛИ! Можете да се справите! Само победи в първенството!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: