Обвиниха брата на Камбуров в участие в организирана престъпна група и даване на подкуп

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:51 / 12.12.2014
1166

Акцията срещу черното тото в България продължава, като според източници от полицията този път се очаква сериозен пробив в борбата с това явление.

Разследването напредва и днес на разпити могат да бъдат поканени сериозни фактори в българския футбол. От УЕФА, по чийто сигнали бе инициирана проверката, настояват да има спрени права на замесени футболисти, треньори и директори в родните клубове.

След приключването на оперативните действия решението за санкциите ще е приоритет основно на БФС. Оттам гарантират, че със сигурност "ще изгърмят доста хора".

Най-застрашени продължават да са настоящите и бивши асове на Локо (Пд) Мартин Камбуров, Здравко Лазаров, Александър Тунчев, Кирил Котев, Йордан Господинов и Йордан Тодоров, както и почти всички титуляри от състава на Любимец през миналото първенство.

Звездите от "А" група бяха пуснати от сградата на Главна дирекция "Криминална полиция" късно вечерта в сряда и вчера тренираха с отборите си.

Срещу брата на Мартин Камбуров вече е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група и даване на подкупи. 32-годишният Антон Камбуров, който има букмейкърски пункт в Свиленград, е задържан от Икономическа полиция.

От записи на телефонни разговори между Антон и Мартин ставало ясно, че нападателят е поръчал да бъде заложена сума за победа на Локо (Сф) като гост при изключително атрактивен коефициент, пише "Меридиан мач".

В крайна сметка двубоят приключил точно по предвидения от футболиста начин. Представителят на УЕФА Урс Клузер помага активно при разследването. Той има богат опит в борбата с черното тото и по минали през него сигнали от началото на годината са разпитани повече от 150 футболисти в Европа.

Източник: в. "Меридиан Мач"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).