Само 4 от 27-те първи мача не са по платения тв канал

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
08:37 / 18.02.2015
1559
От Българския футболен съюз обявиха датите и началните часове на първите пролетни мачове заради телевизионната програма.

От общо 27 срещи между 21 февруари и 18 март - 9 за купата (отложен реванш от 1/8-финалите и всички 1/4-финали) и 18 в 3-те кръга до края на първия етап от "А" , едва четири няма да бъдат излъчени по новия платен канал "Диема Спорт". Това са двата двубоя "Локо" (Пд) - "Локо" (Сф) за купата, пловдивското дерби от първенството, както и мачът "Славия" - "Лудогорец". Те ще бъдат предавани по "Диема".

Останалите 23 двубоя ще са по "Диема Спорт", но все още никой сателитен или кабелен оператор не е обявил, че ще излъчва платения спортен канал. Миналата седмица от "Нова броудкастинг груп" съобщиха, че пускат две нови програми, като втората е "Трейс спортс старс", а пакетната цена за тях е 3,96 лв.

Спортното съдържание ще може да се гледа и онлайн срещу заплащане.

Проверка на "24 часа" показа, че нито един от трите основни оператора - "Булсатком", "Близу" и "Виваком", все още не само че не предлага "Диема Спорт", но си нямат и идея дали преговорите ще приключат до събота. Ако все пак това стане, остава въпросът дали и как ще бъде платена първата седмица.

Иначе "Диема Спорт" е програмиран да излъчва абсолютно всички мачове от "А" група с перфектно качество - в HD резолюция. Всяка седмица ще се показват шестте мача от българското първенство. През уикенда ще има двубои от английската Висша лига.

Отсега е ясно, че каналът ще дава и мачове от квалификациите за европейското първенство през 2016 г. и световното първенство през 2018 г. в зона "Европа".


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).