Бъдещият Нефтохимик пречупи Черноморец в дербито

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (23)
18:45 / 08.03.2015
3372
Отборът на ПФК Бургас спечели с 2:0 градското дерби с Черноморец. Попаденията за бъдещия Нефтохимик отбелязаха Любомир Любенов (59 минута - дузпа) и Димитър Георгиев (68 минута). Воденият от Ангел Стойков тим бе горещо подкрепян от многобройна агитка с фенове на "шейховете".

Още в 6-ата минута Бургас можеше да поведе. Центриране от фаул на Мечев бе засечено с глава от Жеков. Вратарят на Черноморец Янко Георгиев улови топката с мъка, точно пред голлинията. След половин час игра Емануил Манев се озова сам срещу вратаря на Черноморец, но се засуети и топката му бе избита. Малко по-късно удар с глава на Величков не намери целта.

През второто полувреме Бургас натисна още в самото начало своите домакини. След 120 секунди игра през втората част, силен изстрел на Мечев бе спасен от Георгиев. Логичното се случи в 59-ата минута. Димитър Георгиев бе повален в наказателното поле на Черноморец и главният арбитър отсъди дузпа. Зад топката застана Любомир Любенов, който с прецизен удар откри резултата. В 68-ата минута самият Георгиев отбеляза гол, засичайки с глава центриране отляво. В 75-ата минута Георгиев можеше да направи резултата класически, но пропусна от чиста позиция. До края на двубоя възпитаниците на Ангел Стойков изпуснаха още няколко изгодни ситуации за гол.



Виж коментарите (23)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).