Черноморец излиза за задължителни три точки срещу Ботев (Враца)

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:06 / 27.03.2015
1439
Днес от 15:30 часа на стадион "Лазур", отборът на Черноморец Бургас приема тима на Ботев Враца в изтеглен двубой от 28-ия кръг на първенството в "Б" група, заради мачовете от юношеското европейско първенство през месец май, на което домакин ще бъде България.

"Акулите" са предпоследни във временното класиране с актив от 16 точки, като в последния шампионатен кръг спечелиха като домакин с 2:1 срещу Пирин Разлог, с попаденията на Борислав Борисов и капитанът Деян Христов. Гостите от Ботев Враца се намират на 13-а позиция с актив от 20 точки, като в последния кръг надделяха като домакин срещу Септември Симитли с 3:1.

Срещата между Ботев Враца и Черноморец Бургас през есента, която се игра в град Мездра завърши с победа 0:2 в полза на бургазлии, с двете попадения на Деян Христов.

Старши треньорът на Черноморец Бургас Неделчо Матушев няма да може да разчита на 17-годишните Стойчо Атанасов и Ростислав Петров, които са с националния отбор на България до 18 години. Ивайло Димитров - Шведа се възстановява от травма, а такава получи Иван Стоянов в срещата с Пирин Разлог. Михаел Орачев пък е с усукан глезен. Последните двама вече са добре, а днес най-вероятно Стоянов ще попадне в групата за мача.

Наставникът на "врачани" ще разполага с всичките си налични футболисти. В лагера на Ботев няма контузени или наказани.

Статистика между Черноморец Бургас и Ботев Враца

Двата тима са изиграли 42 срещи помежду си в "А" група. Интересното е, че отборът домакин винаги е бил фаворит в срещите между това съперничество.

Двата отбора се засичат и във втория ни ешелон, като през сезон 1998-99 Ботев Враца печели като домакин с 3:0, а бургазлии надделяват с 5:0 в Бургас. Срещата между Ботев Враца и Черноморец Бургас през есента, която се игра в град Мездра завърши с победа 0:2 в полза на бургазлии.

А група

Отборът на Черноморец като домакин има 13 победи, 4 равенства и 4 поражения, 37-19 голова разлика.

Отборът на Ботев Враца като домакин има 14 победи, 3 равенства и 4 поражения, 48-18 голова разлика.

Общ баланс между двата тима 42 мача 17 победи за Черноморец, 18 победи в полза на Ботев Враца, равенствата са 7, a 55 -67 e головата разлика в полза на врачани.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).