Кметът и комисията за Черноморец решават проблемите на финална среща

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
15:59 / 15.04.2015
1734
Кметът на Бургас Димитър Николов ще проведе финална среща с комисията, ангажирана с каузата Черноморец, разкри самият той за Burgas24.bg. Градоначалникът ще търси различни варианти да съдейства в разплитането на казуса със стадиона в квартал "Акациите" и "Петрол Холдинг".

Комисията, председателствана от адвокат Евгений Мосинов вече проведе две заседания в присъствието на общински съветници, представители на Денис Ершов, членове на Съвета на директорите и сдружение "Бъдеще за Черноморец". Следващото заседание е насрочено за 17-и април, като на него се очаква да присъства и Митко Събев.

"Вече разбрах, че са проведени две заседания на комисията, която е избрана за каузата Черноморец. Очаквам с тях да направим официална среща, на която да кажат с какво допълнително може да съдейства община Бургас с цел да се изчисти концепцията. 

Разбрах, че е входирано писмо от адвокатите на Денис Ершов за свикване на общо събрание. Целта на това общо събрание е да се прехвърлят акциите на "Петрол Холдинг" в полза на община Бургас. 

Чакам колегите от комисията да кажат какви са финансовите тежести и как е най-добре да се подходи в случая", разясни Димитър Николов за читателите на сайта ни. 

Днес предиобед той се включи в съвместна пресконференция с председателя на Български олимпийски комитет Стефка Костадинова по случай финалната реализация на първото издание на "Дари Гол". Финалът на благотворителната кампания на Kamenitza Фен Купа 2014 ще се състои в Бургас. 

Събраните от първото издание на инициативата 10 733 лева ще послужат за реновация на общинския футболен терен в квартал "Възраждане", за което Burgas24.bg по-рано ви съобщи. 

Стадионът ще носи новото име "Фен Арена" и в резултат на инициативата ще бъде обновен с чисто нови оградни пана, нови вратарски мрежи, пребоядисани футболни врати и трибуни и други козметични подобрения.

В рамките на инициативата всеки гол, отбелязан по време на мачовете от програмата на Фен Купа, добавя по 1 лев към специална благотворителна сметка. Акумулираните средства ще бъдат инвестирани в подобряване на футболната среда в града на Националните Шампиони на турнира. 

Златните медалисти от Фен Купа 2014 - "Лазур" са горди жители на Бургас и именно тяхна е заслугата да бъде реновиран футболният терен на улица "Дебелт". 

Ремонтните дейности ще стартират до няколко седмици и много скоро всички футболни фенове от града и региона ще могат да практикуват любимия си спорт в подобрени условия и още по-приятна среда. 

Всичко това ще стане възможно благодарение на изключителната подкрепа на кмета Димитър Николов и Веселина Деведжиева, началник на отдел "Спорт, превенции и младежки дейности" към Община Бургас.


Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).