Комисията за Черноморец притисна Пламен Киряков в ъгъла

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:48 / 21.04.2015
2875
"Лично аз смятам, че не би трябвало да пристъпваме към прехвърляне на акциите на "Петрол Холдинг" преди да сме видели реалното състояние на клуба и какви са подводните камъни. Това заяви за Burgas24.bg един от членовете на комисията за спасението на Черноморец Константин Бачийски.

"Ако ние вземем акциите с едни 30 милиона задължения, може да се окаже, че по никакъв начин не се решава проблема. Дружеството може да мине през съдия-изпълнител и кредиторите по един или друг начин да разпродадат активите. Това е един от възможните варианти, който обаче не мога да кажа, дали е добър или лош, докато не видим самите задължения. Прехвърлянето на акциите не е панацея, това е нож с две остриета. Само по себе си може да е полезно, но може да е и много по-вредно от самата ситуация", коментира общинският съветник.

Членовете на временната комисия, ангажирана с казуса Черноморец заподозряха умишлено укриване на документи и се заканиха да изискат необходимата документация по съдебен ред.

"Дали сме още една седмица отсрочка, ръководството на клуба да предостави тези документи, тъй като до момента те липсват. Става въпрос за основните кредити, които са теглени, техния размер, датата на възникване, датата на падеж на тези кредити и реално договорите, по които те са взети. Отделно искахме да видим решенията, които са взимани последните години, договорите за наем, за цесии, защото се оказа, че доста от задълженията са прехвърляни от едно лице на друго. Поискахме и много други такива финансови документи, без които ние не можем да разберем реално какво е състоянието на клуба, защо се е случило и как може да бъде решено като проблем. В момента се казва - дълговете са над 30 милиона, но към кого, колко, защо - все още не сме видели точни документи. А ние няма как да вземем някакво разумно решение без да знаем какви са фактите", каза Бачийски.

Той отбеляза, че на този етап не иска да допусне, че документацията се укрива умишлено, но съвсем не изключва и тази възможност. Бачийски се закани да отиде на място, на стадион "Лазур", за да получи необходимата информация, и ако тя му бъде отказана, изрази готовност да се обърне към съда.


 



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).