Николай Тодоров: Нефтохимик ще има свой дом

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
08:23 / 29.04.2015
2343
Председателят на УС на СНЦ Нефтохимик Бургас 1962 и административен директор на ПФК Бургас Николай Тодоров разясни пред клубния сайт подробности около създаването на база за Нефтохимик, обявено от кмета на Бургас Димитър Николов на сесия на местния парламент.

- Г-н Тодоров, днес на общинска сесия кметът Димитър Николов обяви стартиране на изграждане на база за Нефтохимик, в парк "Изгрев"...
- Абсолютно вярно е. Всичко което сподели г-н Николов пред обществеността е вярно. Използвам възможността да му благодаря за това!

- Как се стигна до това решение?
- Веднага след като ние привържениците на Нефтохимик учредихме СНЦ "Нефтохимик Бургас 1962", с останалите момчета от УС си поставихме няколко цели извън основната - запазване на марката Нефтохимик, а именно - намиране на възможности и инвеститори за изграждане на собствена база и класиране на отбор в елитните първенства за следващия сезон. Смея да твърдя, че вече предоставяме по-качествена подготовка в ДЮШ. Отборите ни в юношеските първенства са в ТОП 3, като в две от възрастовите групи заемат първо място. Дадохме старт на една прекрасна инициатива "Тренирай футбол с Нефтохимик", която със сигурност ще продължим и занапред. Нефтохимик стана още по-разпознаваем в града и в областта. Представителният отбор на Нефтохимик е почти изцяло изграден от юноши младша и старша възраст от ДЮШ и заема първо място в областната Б група Център. За следващото първенство юношите-старша възраст ще участват в елитното U19 първенство. Очакваме поне още един юношески отбор да играе елитен футбол. Започнахме разговори с общината за предоставянето ни на подходящ терен в рамките на града за изграждане на тренировъчна база за нуждите на ДЮШ. Огледахме доста терени през този период. Искам да вмъкна тук, че след обявяването на обединението между ФК Нефтохимик и ПФК Бургас, получихме огромната подкрепа в тази посока и от главния спонсор на ПФК Бургас, г-н Павел Бошнаков. Междувременно сме провели и разговори с други потенциални инвеститори. Част от тях потвърдиха, че биха помогнали за изграждане на такава база. В процеса на интензивни срещи през последния месец относно предоставянето на терен дойде и предложението на г-н Николов за възможността да се изгради така желаната база на конкретното място.

- Какво следва от тук нататък?
- Много работа! Още до края на тази седмица ще се проведат работни срещи с представител на "СНЦ Нефтохимик Бургас 1962" в мое лице , г-н Бошнаков като основен спонсор на бъдещия обединен Нефтохимик и представители на общината. В рамките на следващите два месеца трябва да има пълна визия и проект на бъдещото съоръжение. Тук искам да направя едно важно уточнение. На този терен по предварителни планове, трябваше да бъде изграден и басейн. Ние напълно подкрепяме визията на г-н Николов, че това ще бъде спортен център с басейн, футболна база на Нефтохимик Бургас с терен за нуждите на ДЮШ и основно съоръжение, с потенциал за провеждане на мачове от елитните мъжки и юношески първенства. Не бива да се лишават други спортни клубове от възможността да използват база заради нас. 

- Освен заявените възможности за инвестиция от общината, клубът ще осигури ли допълнителни средства?
- Както вече споменах, провели сме разговори с различни потенциални инвеститори, от част от които получихме уверение, че биха инвестирали в подобен проект. Планираме и други активности за набиране на допълнителни средства за бъдещия дом на Нефтохимик.

- Какво ще кажете на привържениците на Нафтата?
- Ами аз самият съм такъв ...Ще кажа така - гласувахте ни доверие да управляваме нашия Нефтохимик. Сега ние ви се отблагодаряваме за доверието ви! Нефтохимик ще го бъде! Само Нафта!



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).