Новият сезон в "А" група започва на 17 юли

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:42 / 16.05.2015
1585
Новият сезон в "А" гру­па ще започне на 17 юли, петък. Поне за момента такава информация от БФС са получили клубо­вете, съобщава "24 часа". Това означава, че като цяло футболистите ще имат малко време за развяване по плажовете през лятната си ваканция.

Настоящата кампания приключва на 30 май, ко­гато е последният кръг в двете половини на бъл­гарската елитна дивизия. За нормална подготовка е нужен поне месец, а ня­кои треньори залагат и на повече.

Иначе казано, около средата на юни се очаква повечето отбори от елита да стартират занимания и лагери. Така за почивка играчите ще имат към 15-ина дни. Това обаче ще важи за тези, които нямат ангажименти, свързани с на­ционални отбори на България, или започват от I квалификационен кръг в Лига Европа. Неговите дати са в края на юни и началото на юли. Така евроучастниците могат да се задоволят и със сед­мица почивка.

Ангажиментите на мъжките и младежките национални футболисти пък приключват на 12 юни. Представителният ни тим играе тогава евро­пейска квалификация с Малта. Именно заради гостуването на острова бившият национален се­лекционер Любослав Пе­нев настояваше програ­мата на "А" група да се разтегли до края на май, за да може играчите да поддържат форма. На 8-и неговият наследник Ивайло Петев ще изведе момчетата си в контрола срещу Турция. На 12 юни младежите гостуват на Австрия за проверка.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).