Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Черноморец Бургас тръгва по стъпките на Барселона и Реал Мадрид
Автор: Екип Burgas24.bg 17:35 / 07.06.2015Коментари (2)3068
© Burgas24.bg
Черноморец Бургас да тръгне по стъпките на европейските грандове Барселона и Реал Мадрид. Такова виждане сподели пред Burgas24.bg общинският съветник от БСП Йордан Георгиев. Той подкрепя идеята да се създаде ЕООД Черноморец Бургас, което съхранявайки детско-юношеската школа, с едни добри резултати, догодина може да бъде пререгистрирано в акционерно дружество, което да стане публично. По този начин ще бъдат разпродадени акции на бизнесмени, на граждани - по примера на Реал Мадрид и Барселона.

Йордан Георгиев надълго и нашироко мотивира предложението си за създаване на ОФК Черноморец. Внесената от него докладна беше критикувана остро от общинския лидер на БСП Евгений Мосинов, който изтъкна, че изваждането на футбола в отделно дружество би превърнало Бургас в лесна плячка за кредиторите.

"Петък, 5-и юни беше крайният срок за внасяне на докладни записки за предстоящата сесия на 23-и юни. Тази докладна не е някакво моментно хрумване, а е обмислена повече от месец. Търсено е решение не толкова за спасяване на някого, а за развитие на футбола в община Бургас. Колегата Евгений Мосинов казва, че с изваждането на футбола от дружеството бихме станали лесна плячка за кредиторите. Аз лично не виждам разлика дали футболът присъства в ПСФК Черноморец АД или не по отношение на кредиторите. Мосинов не се обосновава, в същото време ние не можем да загърбваме проблема с футбола, с детско-юношеската школа и с футболистите. Ако се вторачим само в спасяването на стадиона, докато решим въпроса със собствеността, на този стадион няма да има кой да играе", обоснова се Георгиев.
По думите му в случая няма място за ревност и надпревара, кой пръв ще даде решение на проблема, а всички трябва да действат единно в интерес на бургазлии.

"По-нататък в интервюто си за Burgas24.bg Мосинов казва, че би било добре идеята да не е само на един общински съветник, а на повече, т.е. да бъде обсъдена предварително. Категорично не мога да се съглася с него, защото тази идея беше предложена преди две седмици за обсъждане на комисията, избрана от общинския съвет, но така или иначе не беше обсъдена на заседанието, отклонена от председателя. Тя се базира на решение на Съвета на директорите, който включва и представители на община Бургас. Тази докладна е следствие на множество разговори с кмета на Бургас, с Митко Събев, с когото съм се срещал многократно през последните два месеца. Обсъждали сме различните варианти, срещал съм се също с членове на комисията - представители на общинската администрация - Ивелина Василева и Златина Георгиева, срещал съм се със Стоян Евтимов и в подробности съм се запознал с финансовите отчети на дружеството", добави общинският съветник. Той заяви, че има определени претенции към работата на комисията, защото още с нейното създаване, й е било възложено преди всичко да изследва финансовото състояние на ПСФК Черноморец АД и да проведе разговори с кредиторите по отношение намаляване на техните претенции. "Въобще не споделям мнението на Мосинов, че комисията е трябвало да гледа този въпрос. Многократно беше правен опит в комисията, в това число и от нашите представители в ПСФК Черноморец да се говори за футбол, но колегата Мосинов винаги заключаваше, че това не е работа на комисията и се шегуваше, че още малко ще очакват от нас да тренираме и футболистите. От една страна той казва, че проблемът трябва да бъде обсъден в комисията, същевременно в края на интервюто казва, че комисията се е превърнала в петъчно шоу, т.е. тя изобщо не изпълнява нещата, които коментира. Мосинов отправя упреци, че идеята не била изпипана, не било обмислено къде ще тренира отборът. Напротив, провел съм разговори с Митко Събев и с кмета Димитър Николов. Идеята е и детско-юношеската школа, и представителният отбор да тренират на иновираните игрища на стадион "Черноморец". На последното заседание на комисията доста от членовете не присъстваха. Аз мисля, че когато говорим, че някой не споделя нещо, думата "някой" е доста анонимна. Важното е да не политизираме въпроса, да не политизираме футболен клуб Черноморец! Да не го правим ГЕРБ, БСП, НФСБ и т.н. Започвам да имам усещането, че голяма част от членовете на комисията и от общинските съветници търсят по-скоро политическа изява и популизъм, отколкото в действителност да направят нещо добро за футболен клуб Черноморец" отбеляза Георгиев.

Той изрази надежда, че Евгений Мосинов няма да обвърже с реакцията си общинските съветници от БСП, а общинският съвет ще помисли кое е в интерес на гражданите и на футболната общественост.

"Голяма част от членовете на комисията се изживяват като сенатска комисия - да провеждат разпити и да изясняват случаи, без от това да следват някакви последици.
На последното заседание на комисията с колегата Бачийски имахме спор, по какъв начин да бъде проведена среща с Митко Събев. Когато някой иска да се пазари за нещо, се опива при кредиторите, а не се викат кредиторите на комисия. Разговори с кредиторите не се правят пред камерите на журналистите. Затова общинският съвет трябва да оторизира определени лица, да им даде мандат за преговори и тези лица да бъдат готови да поемат ангажименти от името на общината. Дали футболният отбор ще бъде в дружеството или не, няма никакво значение за кредиторите. По-скоро ако Митко Събев като частно лице или чрез свои фирми се явява като основен кредитор, на дружеството, то тогава би трябвало разговорите да се водят с него. Но не отива планината при Мохамед, а Мохамед отива при планината", посочи общинският съветник.

Йордан Георгиев припомни, че решение Митко Събев да бъде поканен за разговор е взето още преди седмици, но такава покана не е отправяна официално.

"Имаме решение на Борда на директорите, взето единодушно от всички, че трябва да се създаде ново дружество, в което да се отдели спортно-техническата част. Вариантите са това дружество да бъде направено от община Бургас, от ПСФК Черноморец АД или от СНЦ Бъдеще за Черноморец. Хората от сдружението впоследствие се отказаха, а ПСФК Черноморец не може да направи дъщерно дружество без решение на Общото събрание. Съществува вариант да бъде направено частно дружество от Митко Събев и впоследствие дарено на община Бургас", разясни Георгиев.

По думите му не бива феновете на Черноморец и Нефтохимик да бъдат противопоставяни.

"Коментира се в пространството, че ако Черноморец стане градски отбор, Нефтохимик ще бъде ощетен, не мисля, че това е така. Така или иначе 50% от акциите на Черноморец принадлежат на общината. В същото време аз съм радетел и привърженик и на отбора на Нефтохимик. Не мисля, че трябва да бъдат обидени, напротив трябва заедно да направим така, че футболистите на Нефтохимик да тренират на стадион "Черноморец", смята той.

За финал той посъветва председателя на комисията за Черноморец Евгений Мосинов да гледа един мач по телевизията, за да види, че топката е кръгла, а не квадратна.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Локомотив Бургас 1932
премахни филтъра

Aнонимен
на 07.06.2015 г.
+1
 
 
Никакво стъпване на родовелките на акациите
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров няма да защитава финала в Женева
Световният тенис поздрави Григор Димитров
Бургас се включи в предизвикателството 1SEA
Страхотната новина за Григор Димитров е факт!
Александър Зверев трябва да направи услуга на Григор Димитров днес

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: