Ексклузивно: Бургас ще има и трети Черноморец

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
16:53 / 05.08.2015
4451
Само в рамките на няколко месеца Бургас може да се сдобие и с трети клуб с името Черноморец, научи ексклузивно Burgas24.bg. Общинските съветници от БСП Евгений Мосинов и Йордан Георгиев, които бяха в комисията за спасение на Черноморец обмислят да внесат докладна за създаване на общински футболен клуб със същото име. Това би било прецедент, тъй като градът ще има три клуба с марката Черноморец, без да има финансовата възможност да издържа нито един от тях.

"Пожелавам успех на новия клуб и на неговите създатели. Но за мен не е нормално да има няколко регистрации с името Черноморец. Явно е, че сега новосъздаденото дружество прави опит да се запази футболния отбор или да се създаде нов, но по този начин не се решава проблемът със собствеността", коментира Мосинов, който отбеляза, че при толкова нови дружества и сдружения човек започва да се обърква.

По думите му неговият колега Йордан Георгиев е лансирал идеята за създаване на ОФК с единствената цел да запази футбола и с мотива, че общината по-лесно би финансирала собствено дружество. На последната сесия предложението бе оттеглено, за да не се създава множественост на регистрациите, но при създалата се ситуация общинските съветници от БСП виждат все по-голяма логика в идеята.

"Аз лично ще разговарям с Георгиев и е възможно и общината да създаде дружество Черноморец. Може би ще внесем докладна още на следващата сесия. Общината трябва да си възстанови стадиона и отбора. Но има и друг въпрос - политиката започва да се меси в този проблем. Намеренията на ветераните са много чисти, но попаднаха в клопката на ГЕРБ. Всички тези, които гласуваха против комисията на Черноморец, сега тръгнаха да създават нов Черноморец. И създадоха още по-голям хаос", подчерта Мосинов.

"Определено ни вързаха ръцете, спирайки работата на комисията. Още по-жалкото е, че хората, които ни вързаха ръцете, побързаха да се наредят на първите редици при регистрацията на новия клуб. Там видях фенове на Черноморец, които направиха всичко възможно комисията да спре да съществува. Колегите от ГЕРБ да спрат с двуличието си и с партийния си егоизъм. 

Казвам го като бургазлия, не като конкурент на Димитър Николов в изборите за кмет. Когато се срещнах за пръв път с Тома Томов, той вече се беше срещнал с ГЕРБ и търсеше подкрепа и от различните партии. Сега, след като получи подкрепата на ГЕРБ, се оказа, че другите партии в града не му трябват. Черноморец е на всички бургазлии. Да го знае Тома Томов и всички, които се наредиха на първия ред за регистрацията на новия Черноморец", завърши адвокатът.


Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).