Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Юношите на Черноморец с тежка загуба от Ботев
Автор: Екип Burgas24.bg 09:07 / 20.09.2015Коментари (0)2092
Ботев постигна убедителна победа с 5:0 над Черноморец в мач от 5-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на естествен терен №1 в "Коматево", а "жълто-черните" реализираха и петте си попадения след почивката. От началото на сезона момчетата на Иван Цветанов все още не са допуснали гол на собствен терен, а общо в четири от петте мача ботевистите запазиха мрежата си суха.

Победата над бургазлии не дойде никак лесно и през първата част резултатът бе равен, а двата тима имаха своите шансове за гол. Играта се водеше предимно в половината на "акулите", но на няколко пъти гостите организираха опасни контраатаки и бяха близо до гола, но Симеон Симеонов се намеси блестящо и продължи отличната си серия, в която вече над 320 минути не е получил попадение.

В 5-ата минута Милен Златков изведе Мартин Татаров на отлична позиция, но вратарят на "сините" излезе предвидливо и скъси ъгъла, а след което отрази удара на нападателя. Гостите отговориха бързо и в 10-ата минута организираха опасна атака по десния фланг, която завърши с диагонален удар, но Симеон Симеонов спаси. С течение на времето натискът на ботевистите се засилваше, а момчетата на Иван Цветанов изпълниха множество корнери, но защитата на Черноморец с общи усилия се справяше с тях. В 19-ата минута, при поредния ъглов удар, Милен Златков центрира, а Рангел Костурски свали с глава към Васил Пунарджиев, но ударът на защитника от 7-8 метра мина над вратата.

В 23-ата минута гостите стигнаха до най-чистото си положения. "Сините" изпълниха ъглов удар, получи се кратко разбъркване и топката бе отправена към вратата, а Симеон Симеонов със сетни усилия изби гълбото пред голлинията. В 26-ата минута Мартин Татаров преодоля защитник на гостите и пусна успореден на голлинията пас към Ерик Смилянов, но нападателят бе изпреварен от футболист в "синьо", а последвалият ножичен удар на Георги Стайков бе неточен. В 32-ата минута Пламен Упинов пробва центриране отляво, вратарят на Черноморец остави кълбото, но то се отклони от страничната му греда и защитник панически изчисти в ъглов удар.

В началото на второто полувреме в състава на "жълто-черните" бяха извършени две смени, като на терена се появиха Ангел Бастунов и Кристиян Козаров. Двамата атакуващи футболисти раздвижиха сериозно играта на "канарчетата" и бяха в основата на някои от попаденията. В 43-ата минута, след изпълнение на тъч, топката бе избита от защитник и попадна в Георги Стайков, който стреля от воле, но над вратата. В 49-ата минута Кристиян Козаров центрира отдясно, а капитанът Димитър Калчев с шпагат прати топката във вратата на Черноморец за 1:0.

Това попадение даде импулс на ботевистите и само 3 минути по-късно резултатът вече бе 2:0. "Канарчетата" упражниха преса дълбоко в половината на Черноморец и гостите сбъркаха, след което Здравко Жилов намери Ангел Бастунов, а 16-ката в "жълто-черния" тим с диагонален удар препарира стража на гостите, който не помръдна от голлинията си. В 60-ата минута Мартин Татаров осъществи индивидуален рейд и стреля от 15 метра, но този път вратарят се намеси добре и спаси. В 63-ата минута Рангел Костурски центрира отдясно, а Кристиян Козаров на 2-3 метра от вратата прати кълбото право в тялото на вратаря.

Само 60 секунди по-късно авансът на "жълто-черните" вече бе класически. Милен Златков изсипа топката към наказателното поле от ъглов удар, а в купа от играчи най-съобразителен се оказа Димитър Калчев, който с глава отбеляза второто си попадение в срещата. След нови 60 секунди "жълто-черните" отново ликуваха, след като Ангел Бастунов пусна отличен пас зад гърба на защитата към Мартин Татаров, а нападателят хладнокръвно би покрай вратаря за 4:0. 5 минути преди последния съдийски сигнал Денислав Минчев също записа името си сред голмайсторите. Крилото получи топката на ъгъла на наказателното поле и с диагонален удар оформи крайното 5:0.

Още по темата: общо новини по темата: 39
18.10.2016
17.10.2016
18.09.2016
14.09.2016
02.08.2016
05.07.2016
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: