Бургас ще строи база за 12 млн. лева

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:11 / 19.11.2015
1916
Община Бургас предвижда изграждането на модерна спортна база до средата на 2017 година. За целта бе проведено обществено обсъждане в сградата на общината. Темата беше дали да бъде изтеглен заем с максимален размер от 12 млн. лв. С парите трябва да се осигури финансирането на спортния комплекс, който ще е в жк "Славейков". Както е известно, кметът Димитър Николов обеща, че футболното игрище ще бъде предоставено за ползване на детско-юношеската школа на Нефтохимик.

"С изграждането на такава база проблемите на Нефтохимик от този характер се решават на 99%. Нещата откъм тренировъчна база ще бъдат вече наред. Всички тренировки и срещи на детско-юношеската школа ще се играят там. Мъжкият отбор също може да провежда част от двубоите си на тази база. Всичко това ще става срещу плащане на наем от страна на клуба. Няма да се ползва безвъзмездно. При необходимост базата ще бъде ползвана и от други школи", коментира пред "Тема спорт" административният директор на "шейховете" Николай Тодоров.

По време на общественото обсъждане станаха ясни и други подробности около предстоящото изграждане на спортния комплекс, футболното игрище ще разполага с 1200 седящи места и осветление. Ще бъдат изградени още плувен басейн, ледена пързалка, съблекални и административни сгради. Строежът трябва да приключи в средата на 2017 година.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).