Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Голмайсторът на Нефтохимик U19: Във футбола всичко зависи от характера
Автор: Екип Burgas24.bg 13:03 / 30.11.2015Коментари (0)897
© Neftochimik
Радостин Неделчев е един от голмайсторите в състава на елитния отбор на Нефтохимик за юноши до 19 години. Нападателят е роден в Бургас, през 1998 г., а първите си стъпки във футбола прави едва седемгодишен. 

Таланта му забелязват тогавашните треньори от школата на Нефтохимик, които присъстват на училищния футболен турнир, в който Радо участва и се отличава с качества. Първокласникът получава покана да тренира в отбора на "шейховете", от където започва пътят му на футболист. Година след това, влиза в отбора на Черноморец, а през лятото на 2015 година се завръща в Нефтохимик. 

"Чувствам се много добре в Нефтохимик. С отбора ми сме много добър колектив, с който взимаме общи решения за всичко. Приятели сме и много се подкрепяме." - казва Радостин.

Футболистът показва завидно майсторство на терена и дава значителен принос за всяка победа на отбора от началото на сезон 2015/2016 г. Най-значимият успех за него е голът, който вкара във вратата на Лудогорец, по време на гостуването им в Бургас, на 26 септември тази година и с който оформи резултата 1:0 за Нефтохимик. 

"Всички играхме с голямо желание и се подкрепяхме. Треньорът ни Венелин Петков много ни мотивира. Макар, че не очаквахме да победим Лудогорец, дадохме всичко от себе си и успяхме" - спомня си Радо. 

Друг голям успех, с който се гордее, постига с бившия си отбор през изминалата година. Тогава побеждават ДИТ (София) с 4:1, а четирите гола в противниковата врата са негово дело. Със зелената фланелка, Радостин оформи и победния резултат 2:1 срещу Черноморец, в среща от XI кръг на първенството, която се проведе на 30 окт. 2015 г. При гостуването на Верея (Стара Загора), Радостин отново допринесе за победата с 3:1, с точно попадение, а последният му голям успех е от домакинската среща с Черно море (Варна), в която Нефтохимик победи с 3:0, а две от попаденията бяха негови.

От два месеца провежда тренировки с мъжкия отбор на Нефтохимик. Споделя, че се чувства на мястото си там и среща само позитивно отношение към себе си от представителния тим. 

"Не изпитвам трудности, само заради това, че всички проявяват търпение и ни подкрепят. Не се ядосват когато грешим, а ни обясняват. Не ме притеснява това, че тренировките са по-тежки физически, а че са много технически. Има повече за мислене отколкото за бягане." - шегува се футболистът.

Амбициите му за бъдеща футболна кариера включват професионален договор с Нефтохимик. 

"Знам, че няма да ми е лесно да пробия и ще има много трудности, но мисля, че всичко зависи от характера. Футболът в България не е на нивото на останалите европейски държави, но и отношението към работата на футболистите тук не е добро. От трибуната и от телевизора всичко изглежда лесно, но когато си на терена нещата стоят по различен начин." - казва Радо.

Още по темата: общо новини по темата: 5
31.05.2016
26.05.2016
28.03.2016
15.03.2016
24.02.2016






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето колко български спортисти ще участват на Игрите в Париж
Голяма победа за Черноморец!
Три победи за родните тенисисти на международен турнир в Бургас
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: