Изпълком мъдри два варианта за Литекс

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:32 / 19.12.2015
1713
Заседание на Изпълкома на БФС може да промени съдбата на "Литекс", пратен извън "А" група заради изваждането на отбора от мача с "Левски" на "Герена" миналата събота. Два варианта за помилване ще бъдат представени пред членовете на ръководния орган на футболния съюз, ако Апелативната комисия отхвърли жалбата на клуба.

"Литекс" внесе вчера формалния си протест, като поиска подмяна на наказанието с по-леко. Но е малко вероятно да получи опрощение на тази инстанция.

Ако Апелативната комисия остане непреклонна, "Литекс" ще се жалва директно до Изпълкома, който ще се събере преди Коледа или в първите дни на 2016-а. Искането ще е за промяна на член 28 в дисциплинарния правилник на БФС, който постановява изваждане от групата за такова провинение. Възможно е да се търси изменение на нормативната уредба в посока "първо нарушение да не се санкционира най-строго".

Другият вариант е директно гласуване на членовете на Изпълкома "за" или "против" отмяна на решението на Дисциплинарната комисия.

Такъв сценарий не е новина, а може да се опре на прецедент. Преди 7 години състезателят Иван Стоянов (тогава в "Сливен") например бе опростен от наказание една година извън футбола. Санкцията бе за удар на съдия от Дисципа, а Изпълкомът го зачеркна. "Литекс" ще търси подобно развитие и да получи 8 от 14-те гласа на членовете, а президентът Борислав Михайлов има право на решителен вот.

"Не виждам основания да подаваме оставки", коментира искането на "Левски" за смяна на ръководството на БФС вицепрезидентът Атанас Фурнаджиев.

Източник: в. „Труд”



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).