БФС променя правилото за играчи до 21 години

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:03 / 08.01.2016
1335
Членовете на Изпълкома на БФС планират да гласуват уточнение на правилото за играчи до 21 години в мачовете от "А" група. В наредбата е вписано, ча всеки отбор трябва да започне мача с един младок в състава си, но не е посочено колко време трябва да остане на терена. Неяснотата породи разправии и тарикатлъци.

По принцип наредбата не може да се променя в хода на сезона, но сега идеята е да бъде внесено необходимото утончение, за което е било гласувано още през месец юни на сбирка на Изпълкома. Вот се предвижда на заседанието през февруари. Напоследък поддръжници на рокадата набирали съмишленици. Така е възможно да има вписване на допълнителен текст, че отборите трябва да имат един младок по 90 минути титуляр, и ако той излезе, друг играч до 21 години да го замени. Би трябвало да бъдат посочени и изключения - например при червен картон след три направени смени.

България стана втората от 54 страни в УЕФА, която приложи такова правило - след Казахстан. Бившата съветска република обаче се отказа от него и от новия сезон ще останем само ние.

Отсега е ясно, че планът на БФС от лятото да играят по двама до 21 години няма да мине. Просто личи достатъчно съпротива дори срещу вписване на поправката за 90-те минути за един играч, камо ли за двама. Като малко вероятно се преценява соломоновско решение на Борислав Михайлов и компания през февруари с 45 минути на младок.

Източник: в."Труд"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).