44 момчета от школата на Черноморец играят в други български клубове

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:11 / 13.01.2016
1937
Школата на ПСФК Черноморец (Бургас) с право може да се гордее като една от най-продуктивните в страната. В клуба изчислиха, че 44 техни продукти, които в момента са в юношеска възраст (родени 1997 и по-малки), играят в други клубове в България.

Отличници по привличане на бургаските таланти са Лудогорец, Ботев (Пловдив) и ДИТ (София).

Най-много таланти са дръпнали специалистите от Разград- девет деца, като шестима са от набор 2002, който постигна най-сериозния успех на Световното детско първенство Данониада. По 7 човека са взели Ботев (Пловдив) и столичната школа ДИТ. В старшата възраст на съгражданите от Нефтохимик Бургас пък играят 7 човека, които до миналия сезон носеха сините екипи.

И въпреки това, Академията на Черноморец продължава да показва отлична работа и доста прилични резултати, което говори само по себе си за треньорите там. Особено ценно е признанието с полузащитника от набор 2003 Станислав Дюлгеров, който беше привлечен в школата на английския Арсенал.

От днес вече работи и новият треньор на вратарите Веселин Шулев, който се обвърза с договор с школата на акулите и ще отговаря за нивото на момчетата под рамката. Шулев е бивш вратар на Нефтохимик, но с удоволствие се отзовал заради желанието си да работи с млади таланти.

В школата обаче се надяват и на спонсорство от страна на желаещи фирми и бизнесмени, които искат да бъдат от полза за деца и юноши и усилията на треньорите да намерят подкрепа.

Източник: БТА



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).