Домусчиев настоява за създаване на Висшата лига

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:50 / 14.02.2016
1332
Кирил Домусчиев призова повече клубни президенти от "А" група да подкрепят идеята за създаване на Висшата лига. Форматът, който засега е във фаза "проект", предвижда в него да участват отбори с гарантирани бюджети.

Ако се осъществи, той на практика ще рестартира първенството, тъй като ще позволи завръщането на ЦСКА, Литекс и Локомотив София.

"Идеята ни е да върнем отборите, които имат съответната публика, защото така те притежават потенциала и ресурса да се самоиздържат", заяви пред Bloomberg TV собственикът на Лудогорец, който е и лично заинтересуван от реабилитирането на грандовете, защото негова фирма държи тв правата на първенството.

"Идеята е да се даде възможност по административен път тези отбори да се върнат и това е напълно възможно. Разбира се - при много точни и ясни правила и всеки да е наясно, че трябва да спазва финансовия феърплей, да си плаща сметките и данъците и т.н. Не може едни да плащат, а други - не. Нашият спорт е най-ощетен, защото не получава достатъчно средства", допълни Домусчиев.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 4


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).