Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Община Бургас става мажоритарен собственик на Нефтохимик
Автор: Екип Burgas24.bg 13:38 / 14.04.2016Коментари (0)874
© Burgas24.bg
Предложението община Бургас да влезе като акционер във футболния Нефтохимик бе прието радушно от представителите на различните политически сили, научи Burgas24.bg. Срещата на върха, за която съобщихме по-рано днес, приключи преди минути.

На нея в продължение на два часа бъдещето на "шейховете" бистриха ръководството на клуба в лицето на собственика Павел Бошнаков и административния директор Николай Тодоров, кметът Димитър Николов, председателят на ОбС-Бургас Костантин Луков, шефът на комисията по спорта Калчо Белов, Димитър Людиев от ГЕРБ, д-р Бойко Миразчийски и Ангел Божидаров от НФСБ и д-р Георги Митев от групата на Реформаторите.

Всички те се обединиха около мнението, че предложението на кмета Николов е удачно и напълно изпълнимо, стига да бъдат изпипани всички подробности.

"Напълно подкрепяме идеята, стига всички детайли да бъдат изпипани. Това, което е добро за Бургас и за професионалния спорт в града, е добро и за нас. Всички ние се страхуваме от призрака на стадион "Черноморец", но имаме уверението, че тази грешка няма да бъде повтаряна", каза за Burgas24.bg д-р Георги Митев от групата на Реформаторите.

Общинският съветник от БСП Евгений Мосинов също се изказа доста ласкаво за идеята община Бургас да влезе като акционер в Нефтохимик.

"Отборът има шанс да играе във Висшата лига и това не бива да се подминава с лека ръка. Хубавото в случая е, че по този начин Бургас ще инвестира най-вече в хората, тъй като Нефтохимик дават сериозна заявка да развиват детско-юношеския спорт", коментира адвокатът.

Наш източник разкри, че община Бургас ще вземе контролния пакет акции и по този начин ще стане мажоритарен собственик на клуба.

На днешната среща кметът е изразил готовност да поеме част от финансирането на клуба, но на този етап не се знае каква ще е сумата, която община Бургас може да отдели. Това от своя страна е добре дошло за досегашния собственик Павел Бошнаков, който от доста време обмисля оттеглянето си от Нефтохимик.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: