Извънредно: Нефтохимик влиза в "А" група, утре джиросва акциите на община Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:33 / 07.06.2016
2189
Нефтохимик официално получи зелена светлина за А група. Това съобщи за Burgas24.bg административният директор на "шейховете" Николай Тодоров, който в момента е в София и урежда подробностите. Лицензът ще бъде получен до няколко дни, но от БФС са уверили, че няма да има никакви пречки.

Burgas24.bg научи, че утре собственикът на клуба Павел Бошнаков ще джироса акциите на община Бургас. До дни ще стане ясно и кой застава на кормилото новия общински Нефтохимик.

Кметът Димитър Николов заяви днес пред наш репортер, че в момента води преговори с четирима специалисти, но думите му бяха казани по-скоро в кръга на шегата.

От следващия сезон в българската "А" футболна група ще играят 14 отбора, стана ясно след срещата между клубовете, работна група от БФС и холандската фирма "Hypercube", консултант по проекта за оптимизация на структурата в първенството.

Предложението за новия формат е прието след гласуване от представителите на професионалните отбори в България.

Някои от тях са заявили стадиони извън своя град, които да покрият изискванията, а от самите клубове е дошло предложение в Лицензионната комисия да влязат представители на Националното сдружение на футболните фенове, за да може гостуващите агитки да получат по-добри условия.

Друго изискване, което клубовете са поставили, е Лицензионната комисия да осъществява периодичен контрол на терените през три месеца, а не както бе досега - веднъж годишно в началото на лицензирането.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).