19-годишните "шейхове" стартираха подготовка за новия сезон

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:46 / 06.07.2016
1168
Подготовката за новия сезон на Елитната юношеска група до 19 години на Нефтохимик стартира в понеделник. До края на седмицата отборът ще тренира на стадион Българово, всеки ден.

Тимът, воден от Венелин Петков, се раздели с 11 играчи набор 1997 г., които от тази състезателна година вече нямат право да играят за юношеска формация. Един от тях - Даниел Андреев, подписа договор с представителния отбор.

На тяхно място в състава на отбора влязоха футболисти от младшата възраст на Нефтохимик, както и няколко нови попълнения от други отбори. Това са централният полузащитник Бойо Попов и нападателят Кристиян Христов, които идват от градския съперник Черноморец, както и вратарят Николай Янков от отбора на Карнобат.

На 17-ти юли Нефтохимик U19 заминава на десетдневен подготвителен лагер във Велинград, като в същия ден ще изиграе контрола с Берое, от 10:00 ч., в Стара Загора.

По време на лагера ще се проведе контролна среща и с аржентинския ГЕБА (Буенос Айрес), на 26-ти юли.

От 1-ви до 4-ти август "шейховете" ще вземат участие в тринадесетото издание на футболния турнир "Юлиян Манзаров", който ще се проведе в Свищов.

Междувременно пред Нефтохимик все още стои възможността да участва в Елитното юношеско първенство до 17 години през новия сезон.

"Шейховете" отпаднаха от състезанието за влизане в първенството, след като записаха победа над Верея /Стара Загора/ и загуба от Ботев 2002, но е възможно отборите, чието участие за сега е сигурно, да са недостатъчно.

В тази връзка клубът е изпратил официално заявление до Българския футболен съюз, в което изразява готовност за участие. Очаква се скоро да излезе и решението на БФС, с окончателния списък на отборите, които ще формират елитно първенство за юноши до 17 години.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).