Честито! Нова глоба за Нефтохимик! Вижте заслугата на "феновете" от началото на сезона

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
17:00 / 13.09.2016
4577
С нова санкция в размер на 3300 лева допринесе агитката на Нефтохимик за развитието на любимия си клуб. Тя е наложена от ДК към БФС за хвърлени предмети и нерегламентирано използване на факли в двубоя с Левски от 6-ия кръг на Първа професионална лига. С това общата сума на глобите, внесени в касите на футболния съюз от началото на сезона, набъбва на 24 600 лева, показа справка на Burgas24.bg.

Припомняме, че само за издигнатите нацистки символи в мача с Берое от 4-ия кръг, общинският футболен клуб бе санкциониран с 37 000 лв. Впоследствие обаче глобата бе редуцирана на 19 000 лева, след оправдание на административния директор Николай Тодоров, че свастиките са били своеобразен протест към тогавашния изпълнителен директор Пламен Михов. Отделно ръководството плати 300 лева за нерегламентирано използване на факли и димки.

Изцепките на "феновете" в гостуването на ЦСКА от 3-ия кръг бяха още по-големи, като те си позволиха да ударят с камък рефера Георги Димитров пред очите на цяла България. За този титаничен "акт на подкрепа към любимия тим", "шейховете" бяха одрусани с 2 000 лева и предупреждение.

От началото на сезона почти няма мач, в който агитката да не издейства глоба за клуба. Привържениците на Нефтохимик са изключително верни и са подкрепяли отбора и през най-тежките му години, но шепа лумпени, самопровъзгласили се за фенове, хвърлят тежко петно върху репутацията на общинския клуб и само за шест кръга бръкнаха здраво в касата на Нефтохимик.

Иронията е, че вече няколко месеца Община Бургас и ръководството на клуба енергично се опитва да върже бюджета, осигурявайки свежи пари от спонсори. С оглед на скандалите, които тресат Нафтата от началото на сезона обаче, очаквано или не, бизнесът лека-полека се отдръпва.

Вместо тези средства бъдат насочени към детско-юношеската школа за престижен лагер в чужбина или за обучение на треньорите от ДЮШ, те се вливат в касите на БФС под формата на глоби.



Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).