Златните ни момичета с 1008 лв. пенсия, за Цвети - нищо! Редно ли е това?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:05 / 21.09.2016
2499
1008 лв. месечно получават "златните момичета" заради бронзовия медал от Рио, но Цветелина Стоянова няма да получи нищо.

Тя заслужава да получи всичко, което се полага на момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика, спечелил бронзов медал на олимпиадата в Рио, заяви треньорката Нешка Робева пред "България Днес".

Думите й бяха подкрепени и от настоящата наставничка на националния отбор Ина Ананиева.

На Цвети Стоянова, която през юни падна от шестия етаж от блока, в който живее с баба си в столичния квартал "Надежда", не се полага премия за бронзовия медал.

Момичетата от ансамбъла ще си разделят общо 675 хиляди лева, а треньорският им щаб - 236 250 лева. Цвети я няма в този списък. Цвети беше част от отбора, но не игра в Рио.

Олимпийската пенсия ще бъде давана до края на живота и започва да се превежда след края на активната състезателна кариера.

Цвети не фигурира и в този списък.

Припомняме, че на 14 юни 22-годишната Цвети Стоянова беше приета по спешност в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" в съзнание, но в много тежко състояние след падане от 6-ия етаж.

В противошокова зала дежурният екип констатира, че пациентката е с т. нар. "политравма". Един от най-добрите екипи я оперира по спешност, заради разкъсване на далака, което причини голям кръвоизлив. След като кръвоизливът бе овладян, момичето бе настанено в Централна реанимация на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов".

На 2 август тя бе изписана от реанимацията.

По време на престоя ѝ там лекарите са я лекували по най-съвременните стандарти на медицината.

Извършена ѝ е операция на гръбнака - голяма по обем интервенция на тежкото счупване на гръбнака с притискане на нервните структури. Операцията е била успешна. В края на август екипът на проф. Габровски постави диск и стабилизация в областта на шията ѝ. Златното момиче бе изписана от "Пирогов" на 6 септември.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).