Невиждана заря и зрелищни демонстрации дадоха старт на световното по УШУ в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
23:55 / 28.09.2016
5709
Най-впечатляващата заря, която Бургас е виждал, даде старт на Световното първенство по УШУ за младежи, предаде репортер на Burgas24.bg.

Откриването на надпреварата, която ще се проведе в Бургас от 29-ти септември до 3-ти октомври, събра хиляди бургазлии на площад "Тройката". Те се насладиха на зрелищни демонстрации на различни стилове от китайското бойно изкуство, чиито корени произхождат от световноизвестния манастир Шао Лин, както и на перфектна организация от страна Община Бургас и Българската федерация по УШУ.

Церемонията, която се предаваше на живо по водеща спортна телевизия, започна с дефиле на състезателите от 52-те държави - участници в първенството. Над 1000 души от 5 континента ще премерят сили на състезанието, което за пръв път се провежда извън Азия.

Сред официалните гости бяха областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, вицепрезидентът на МОК и президент на Световната федерация по УШУ Дзай Джин, вицепрезидентът на Световната федерация по УШУ Антъни Го, организационният директор на Световната федерация по УШУ Байрън Якобс, председателят на Общинския съвет в Бургас Костантин Луков, зам.-кметът Красимир Стойчев и други.

"Горд съм, че България и моя роден град са домакини на Световното първенство. Извървяхме дълъг път от 1990 година, когато създадохме нашата организация, възпитахме поколения деца на трудолюбие и всеотдайност. Вярвам, че няма да спрем до тук и ще постигнем още много успехи", каза председателят на Българската федерация по УШУ Стефан Колев.

Кулминацията на вечерта беше няколкоминутна огнена феерия, която освети бургаското небе.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).