Ботев (Пд) твърде неудобен съперник за Нефтохимик! Ще продължи ли лошата традиция и днес?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:51 / 27.10.2016
1248
Ботев (Пловдив) приема днес Нефтохимик в заключителен мач от осминафиналите за Ку­пата на България. Последният път, в който "канарчетата" срещнаха бургазлии в турнира, стигнаха до финал за трофея. Това се случи през сезон 2013/14.

Тогава под ръковод­ството на Станимир Стоилов жълто-черните спечелиха с 6:0 а Колежа в първи 1/16-финал, а на реванша, който по дого­ворка между двата клуба пак се игра в Пловдив, Ботев побе­ди с 3:0, припомня "Тема спорт". На финала на "Лазур" канарчетата паднаха с 0:1 от Лудогорец.

В края на август след осво­бождаването на Николай Костов начело на отбора заста­на Николай Киров -Белия. Той дебютира начело на канарче­тата с победа 2:1 именно над Нефтохимик. Това даде нуж­ния тласък на отбора, който изглежда преобразен и жаден за успехи.

Още веднъж в пос­ледните години Нафтата бе на късмет за Ботев Пловдив. През пролетта на 2012-а жьл­то-черните победиха с 2:0 на стадион "Христо Ботев" и малко по-късно спечелиха про­моция за А група.

"Канарчета­та" са в серия от шест поред­ни победи над бургазлии за първенство (елит и втора дивизия) и купата. За послед­но Нефтохимик победи плов­дивчани през април 2001 годи­на с 2:1 на "Колежа" в мач от А група.

Ботев (Пд) обаче ще има проблеми около състава в пореден мач.

Старши трень­орът на жьлто-черните Николай Киров ще бъде лишен от двама титулярни защитници - контузения десен бек Цветомир Панов и наказания цент­рален бранител Даниел Златков.

Очаква се местата им срещу бургазлии да заемат Милен Какарин и Кристиан Димитров. Извън състава са още и възстановяващите се от по-сериозни травми Филипе Бризола и Лъчезар Балтанов.

Тодор Неделев, Крум Стоянов и Жоао Паоло също имаха здравословни проблеми, но ще се разчита на тях за предстоящата среща. В Бо­тев се надяват много на изтърпелия наказанието Омар Косоко да бъде водеща фигура срещу шейховете. А дали те отново ще бъдат на кадем за канарчетата... предстои да видим.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).